This post is also available in: Engels

Zaalvolleybal, de sport waarbij het draait om teamwork, strategie en uiteraard spectaculaire acties! De bal vliegt heen en weer over het net, terwijl spelers vol overgave duiken, smashen en blokkeren. Het is een sport waarbij de adrenaline door je aderen stroomt en waarbij elke wedstrijd weer een nieuwe uitdaging vormt. Of je nu een beginner bent of een doorgewinterde pro, zaalvolleybal is een sport voor iedereen die van uitdaging en plezier houdt. Ben jij klaar om te laten zien wat je waard bent? Join the game and spike it!

Op deze pagina nog even algemene informatie over de spelregels van volleybal, jeugdvolleybal bij Sovicos en uiteraard ook meer informatie voor de senioren.

Voor vragen kun je altijd terecht bij de Technische Commissie van de Jeugd of de Senioren. De contactgegevens vind je hieronder.

Contactgegevens van de Technische Commissie:

Jeugdvolleybal

Volleybal voor jonge kinderen begint met Circulatie Mini Volleybal (CMV), ook bekend als Cool Moves Volley. Het spel heeft 6 niveaus en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. CMV is ontworpen om de jongste spelers op een speelse en dynamische manier de basisvaardigheden van volleybal bij te brengen. Teams bestaan uit 4 kinderen, of voor oudere kinderen, 6 kinderen. Het spel wordt gespeeld op een kleiner veld met een lager net en een lichtere bal dan bij het senioren volleybal. CMV 1 tot en met CMV 5 spelen maandelijks toernooien op zaterdag en CMV 6 speelt wekelijks competitiewedstrijden.

De leeftijdsrichtlijn voor CMV-niveaus is als volgt:

  • CMV 1: 6-7 jaar
  • CMV 2: 7-8 jaar
  • CMV 3: 8-9 jaar
  • CMV 4: 9-10 jaar
  • CMV 5: 10-11 jaar
  • CMV 6: 11-12 jaar

De indeling van kinderen in een bepaald niveau hangt niet alleen af van hun leeftijd, maar ook van hun volleybalervaring, persoonlijke, lichamelijke en sociale ontwikkeling.

Vanaf 12 jaar spelen kinderen jeugdvolleybal, wat vergelijkbaar is met het volleybal voor volwassenen. Het wordt gespeeld met 6 spelers op een groter veld en met een zwaardere bal dan bij minivolleybal. Vanaf deze leeftijd is er ook de mogelijkheid om wekelijks competitiewedstrijden te spelen. Jeugdvolleybal kent 3 leeftijdscategorieën: C-jeugd (12-14 jaar), B-jeugd (14-16 jaar) en A-jeugd (16-18 jaar).

Sovicos biedt volleybal aan voor kinderen vanaf CMV 2 (7 jaar). De trainingen vinden plaats op maandag tussen 18.00 – 19.15/19.30 uur in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De trainingsgroepen bestaan uit maximaal 12 kinderen. Geïnteresseerde ouders kunnen hun kind aanmelden voor 3 gratis proeflessen via een formulier op de website of door een e-mail te sturen naar jeugdtc@sovicos.nl met vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer. Wedstrijden worden in principe gespeeld op vrijdagavond en soms op zaterdag. Het is mogelijk dat hier incidenteel van wordt afgeweken.

Naast volleybalactiviteiten organiseert de activiteitencommissie van Sovicos ook andere leuke activiteiten voor de jeugd. Voor meer informatie over het jeugdvolleybal bij Sovicos kunnen geïnteresseerde ouders het formulier op de website invullen of een e-mail sturen naar jeugdtc@sovicos.nl.

Seniorenvolleybal

Op zoek naar een gezellige volleybalclub in Den Haag? Bij Sovicos ben je aan het juiste adres! Onze seniorencompetitie is toegankelijk voor iedereen vanaf 18 jaar (jonge talenten zijn soms ook welkom) en biedt verschillende niveaus, van 3e divisie tot en met de 4e klasse. Tijdens het seizoen spelen onze heren- en damesteams hun thuiswedstrijden meestal op vrijdagavond in de sporthal HKV/Ons Eibernest, maar soms ook op de Sportcampus Zuiderpark. Check onze website voor alle locaties.

Bij Sovicos staat plezier in het spel voorop. Daarom organiseren we naast trainingen en wedstrijden ook leuke activiteiten gedurende het seizoen. Wat dacht je van een themafeest, spelletjesavond, kerstfeest of ons legendarische blacklight nieuwjaarstoernooi? Daarnaast hebben we ook allerlei taken in en rondom het volleybalveld. Benieuwd welke? Klik hier!

Meer info

Nieuwsgierig geworden? Meld je aan voor een vrijblijvende proeftraining via ons formulier of stuur een mailtje naar tc@sovicos.nl met je naam, geboortedatum en telefoonnummer. Voor vragen over trainingen of aanmeldingen kun je ook bij ons terecht. Tot snel bij Sovicos!

Blogs over volleybal