Voor vragen kun je terecht bij de contactpersonen/mailadressen hieronder.

Wedstrijden worden in principe gespeeld op vrijdagavond en soms op zaterdag voor de jeugd. Het is mogelijk dat hier incidenteel van wordt afgeweken.

Contact info van de teamcoördinatoren:

Jeugd

Volleybal begint voor de jongste jeugd met een dynamisch volleybalspel: Circulatie-minivolleybal (CMV), ook wel Cool Moves Volley genoemd. Dit spel kent 6 niveaus en kan al vanaf 6 jaar gespeeld worden. Zo leren de jongste volleyballers stap voor stap en op een speelse dynamische manier de volleybaltechnieken. Het CMV wordt gespeeld in teams met 4 kinderen of voor de oudere kinderen met 6 kinderen. Ook wordt gespeeld op een kleiner veld, met een lager net en een lichtere bal dan bij het senioren volleybal. Meer informatie over CMV kan je lezen op www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/cmv-competitie/#west . Bij het CMV worden maandelijks op vrijdag of zaterdag toernooien gespeeld. CMV6 speelt (wekelijks) competitiewedstrijden.

De richtlijn voor leeftijd en CMV niveau is als volgt:

  • CMV 1: 6-7 jaar
  • CMV 2: 7-8 jaar
  • CMV3: 8-9 jaar
  • CMV 4: 9-10 jaar
  • CMV 5: 10-11 jaar
  • CMV 6: 11-12 jaar

Uiteraard heeft de indeling van de kinderen op een bepaald niveau behalve met leeftijd, ook te maken met volleybalervaring, persoonlijke -, lichamelijke – en sociale ontwikkeling.

Vanaf de leeftijd van 12 jaar gaan de kinderen jeugdvolleybal spelen. Dit is het volleybal dat ook door senioren wordt gespeeld. Dat betekent dus dat je met 6 volleyballers in het veld staat en dat er op een groter veld en met een zwaardere bal wordt gespeeld dan bij het minivolleybal. Ook is er vanaf deze leeftijd de mogelijkheid om wekelijks competitiewedstrijden te spelen.

Binnen het jeugdvolleybal zijn er 3 leeftijdscategorieën:

  • C-jeugd: 12 tot 14 jaar
  • B-jeugd: 14 tot 16 jaar
  • A-jeugd: 16 tot 18 jaar

Wat biedt Sovicos
Sovicos biedt volleybal aan vanaf CMV 2, dus vanaf 7 jaar. De CMV-afdeling van Sovicos traint op maandag van 18.00 – 19.30 uur in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De trainingsgroep bestaan uit maximaal 12 kinderen.

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor een vrijblijvende proefles, gebruik dan dit formulier of stuur een mail naar jeugdtc@sovicos.nl onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer. Hier kunt u ook terecht voor vragen over de trainingen of een aanmelding.

Behalve de activiteiten op volleybalgebied organiseert het jeugd-activiteitenteam ook een aantal leuke activiteiten voor de jeugd. Bijvoorbeeld: sinterklaasfeest, filmavond, spelletjesmiddag op het strand, klimmen, schaatsmiddag. En elk jaar gaan we aan het eind van het seizoen op kamp!

Meer info
Wil je meer weten over het jeugdvolleybal bij Sovicos gebruik dan dit formulier of stuur dan een mail naar jeugdtc@sovicos.nl.

Senioren

Volleybal voor seniorleden is bij Sovicos mogelijk vanaf 18 jaar (soms wordt er ook door leden jonger dat 18 jaar in de seniorencompetitie meegespeeld). Er wordt gespeeld op diverse niveau’s vanaf de promotieklasse t/m de 4e klasse. Alle seniorenteams spelen gedurende het seizoen hun thuiswedstrijden op vrijdagavond in de sporthal HKV/Ons Eibernest aan de Steenwijklaan in Den Haag.

Wat biedt Sovicos
De seniorenteams trainen op maandag in de Sportcampus Zuiderpark of op woensdag in de sporthal HKV/Ons Eibernest.

Wil jij je aanmelden voor een vrijblijvende proeftraining, gebruik dan dit formulier of stuur een mail naar tc@sovicos.nl onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer. Hier kan je ook terecht voor vragen over de trainingen of een aanmelding.

Behalve de activiteiten op volleybalgebied organiseert de activiteitencommissie ook een aantal leuke activiteiten gedurende het seizoen, bijvoorbeeld: (thema)feestavonden, spelletjesavond, kerstdiner, blacklight nieuwjaarstoernooi, etc.

Meer info
Wil je meer weten over volleyballen bij Sovicos gebruik dan dit formulier of stuur dan een mail naar tc@sovicos.nl.