Voor vragen kun je altijd terecht bij de Technische Commissie van de Jeugd of de Senioren. De contactgegevens vind je hieronder.

Wedstrijden worden in principe gespeeld op vrijdagavond en soms op zaterdag voor de jeugd. Het is mogelijk dat hier incidenteel van wordt afgeweken.

Contactgegevens van de Technische Commissie:

Jeugdvolleybal

Volleybal begint voor de jongste jeugd met een dynamisch volleybalspel: Circulatie Mini Volleybal (CMV), ook wel Cool Moves Volley genoemd. Dit spel kent 6 niveaus en kan al vanaf 6 jaar gespeeld worden. Zo leren de jongste volleyballers stap voor stap en op een speelse dynamische manier de volleybaltechnieken. Het CMV wordt gespeeld in teams met 4 kinderen of voor de oudere kinderen met 6 kinderen. Ook wordt gespeeld op een kleiner veld, met een lager net en een lichtere bal dan bij het senioren volleybal. Meer informatie over CMV kan je lezen op www.nevobo.nl/wedstrijdsport/zaalvolleybal/cmv-competitie/#west . Bij CMV 1 t/m CMV 5 worden maandelijks op zaterdag toernooien gespeeld. CMV 6 speelt (wekelijks) competitiewedstrijden.

De richtlijn voor leeftijd en CMV niveau is als volgt:

 • CMV 1: 6-7 jaar
 • CMV 2: 7-8 jaar
 • CMV3: 8-9 jaar
 • CMV 4: 9-10 jaar
 • CMV 5: 10-11 jaar
 • CMV 6: 11-12 jaar

Uiteraard heeft de indeling van de kinderen op een bepaald niveau behalve met leeftijd, ook te maken met volleybalervaring, persoonlijke -, lichamelijke – en sociale ontwikkeling.

Vanaf de leeftijd van 12 jaar gaan de kinderen jeugdvolleybal spelen. Dit is het volleybal dat ook door senioren wordt gespeeld. Dat betekent dus dat je met 6 volleyballers in het veld staat en dat er op een groter veld en met een zwaardere bal wordt gespeeld dan bij het minivolleybal. Ook is er vanaf deze leeftijd de mogelijkheid om wekelijks competitiewedstrijden te spelen.

Binnen het jeugdvolleybal zijn er 3 leeftijdscategorieën:

 • C-jeugd: 12 tot 14 jaar
 • B-jeugd: 14 tot 16 jaar
 • A-jeugd: 16 tot 18 jaar

Wat biedt Sovicos
Sovicos biedt volleybal aan vanaf CMV 2, dus vanaf 7 jaar. Alle jeugd van Sovicos traint op maandag tussen 18.00 – 19.15/19.30 uur in de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De trainingsgroepen bestaan uit maximaal 12 kinderen.

Wilt u uw zoon of dochter aanmelden voor 3 gratis proeflessen, gebruik dan dit formulier of stuur een mail naar jeugdtc@sovicos.nl onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer. Hier kunt u ook terecht voor vragen over de trainingen of een aanmelding.

Behalve de activiteiten op volleybalgebied organiseert het jeugdactiviteitenteam ook een aantal leuke activiteiten voor de jeugd. Bijvoorbeeld: sinterklaasfeest, filmavonden, spelletjesmiddagen op het strand, klimmen, schaatsen, bowlen. En elk jaar gaan we aan het eind van het seizoen op kamp!

Meer info
Wil je meer weten over het jeugdvolleybal bij Sovicos gebruik dan dit formulier of stuur dan een mail naar jeugdtc@sovicos.nl.

Seniorenvolleybal

Volleyballen in de seniorencompetitie is bij Sovicos mogelijk vanaf 18 jaar (soms wordt er ook door leden jonger dan 18 jaar in de seniorencompetitie meegespeeld). Er wordt gespeeld op diverse niveau’s vanaf de 3e divisie t/m de 4e klasse. Alle heren- en damesteams spelen gedurende het seizoen meestal hun thuiswedstrijden op vrijdagavond in de sporthal HKV/Ons Eibernest aan de Steenwijklaan in Den Haag. Een enkele wedstrijd wordt soms gespeeld in de Sportcampus Zuiderpark.

Wat biedt Sovicos
De heren- en damesteams trainen op maandag in de Sportcampus Zuiderpark en/of op woensdag in de sporthal HKV/Ons Eibernest.

Wil jij je aanmelden voor een vrijblijvende proeftraining, gebruik dan dit formulier of stuur een mail naar tc@sovicos.nl onder vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer. Hier kan je ook terecht voor vragen over de trainingen of een aanmelding.

Behalve de activiteiten op volleybalgebied organiseert de activiteitencommissie ook een aantal leuke activiteiten gedurende het seizoen, bijvoorbeeld: (thema)feestavonden, spelletjesavond, kerstdiner, blacklight nieuwjaarstoernooi, etc.

Meer info
Wil je meer weten over volleyballen bij Sovicos gebruik dan dit formulier of stuur dan een mail naar tc@sovicos.nl.

Blogs over volleybal

 • Meest voorkomende volleybal termen
  Van chicken wings tot pepperen en van gestolen tot vrije bal. Volleybal kent vele (rare) termen, wat betekenen ze precies? Dát lees je hier!
 • Hoe voorkom je een blessure?
  Volleyballers lopen jaarlijks gemiddeld 170.000 blessures op. Goed om eens te kijken waar dit vandaan komt en hoe voorkom je een blessure? Lees het hier.
 • Een training voorbereiden, hoe doe je dat?
  Een training maakt ons klaar voor de wedstrijd. Maar een training voorbereiden, hoe doe je dat eigenlijk? Lees het hier.
 • De basisposities van volleybal
  Volleybal posities hebben verschillende benamingen. Dat kan verwarrend zijn. In dit artikel leggen we je uit wat de verschillende volleybal posities zijn, wat de benamingen zijn en wat je precies op welke positie doet.
 • De verschillende systemen bij volleybal
  Zoals bij elke sport zijn er ook verschillende systemen bij volleybal. In deze blog leggen we de meest bekende aan je uit.
 • Handgebaren scheidsrechter
  Een wedstrijd fluiten kan best spannend zijn. Om je op weg te helpen hebben we een paar handgebaren voor je op een rijtje gezet.