Hey daar bardienst-helden!
We hebben allemaal wel eens bardienst gedraaid en weten dat het soms een beetje overweldigend kan zijn. Maar geen zorgen! We hebben een paar handige tips voor je om ervoor te zorgen dat je bardienst soepel verloopt en je zelfs wat plezier hebt terwijl je bezig bent.
Hieronder delen we nog even de ‘spelregels’ voor de bardienst.
Voor alle bardiensten geldt:
- Het is belangrijk om de bar, statafels buiten de kantine, tribunes en keuken schoon en opgeruimd te houden. Zorg ervoor dat je lege flessen en vuile vaat opruimt en dat er geen rommel achterblijft. Een schone en opgeruimde bar zorgt voor een professionele uitstraling en maakt het voor iedereen een fijne plek om te zijn.
- Een andere belangrijke taak is het aanvullen van flesjes in de koeling. Zorg dat je dit doet voordat je bardienst eindigt, zodat de volgende persoon niet alles opnieuw hoeft aan te vullen. Dit scheelt een hoop tijd en frustratie.
- Een ander belangrijk punt is dat op rekening kopen niet meer mogelijk is. Iedereen moet direct afrekenen voor hun drankjes en snacks. Dit voorkomt onduidelijkheid en bespaart tijd.
- Alleen de mensen die bardienst hebben, mogen drankjes en snacks pakken en de keuken gebruiken. Dit zorgt ervoor dat alles georganiseerd en overzichtelijk blijft en voorkomt verwarring en misbruik van privileges.
- Het is ook belangrijk om nooit de bar onbeheerd achter te laten. Zorg dat er altijd iemand aanwezig is die verantwoordelijk is voor de bar en die kan helpen als er vragen of problemen zijn.
Voor de mensen van de vroege barbezetting (18:45 – 21:00):
- Voor de vroege barbezetting is het belangrijk om op tijd te zijn en ervoor te zorgen dat je op tijd bent omgekleed.
- Als de tweede bardienst nog niet is gearriveerd, heb je een paar opties:
- vraag een Sovicos-lid dat rondloopt maar geen wedstrijd heeft,
- of een supporter die je kent en vertrouwt, om even op de bar te letten.
- Als dit niet mogelijk is, kun je de bar sluiten door de kassa uit te zetten. Dat heeft uiteraard niet de voorkeur.
Voor de mensen van de 2e bardienst (21:00 – 23:00):
- Voor de tweede bardienst is het belangrijk om even langs de bar te lopen voordat je gaat douchen, zodat je kunt overleggen of je nog even snel kan douchen.
- Als de late bardienst er nog niet is, kun je dezelfde opties gebruiken als de vroege bardienst: vraag een Sovicos-lid dat rondloopt maar geen wedstrijd heeft, of een supporter die je kent en vertrouwt, om even op de bar te letten. Als dit niet mogelijk is, kun je de bar sluiten door de kassa uit te zetten.
Voor de mensen van de late bardienst (23:00 – 01.00):
- Voor de late bardienst is het belangrijk om ook even langs de bar te lopen voordat je gaat douchen om te laten weten dat je eraan komt.
- En vergeet niet om aan het einde van je bardienst de afsluitprocedure zoals hieronder te volgen.
Bardienst en Keuken Sluitingsprocedure
Om ervoor te zorgen dat onze kantine en keuken netjes worden afgesloten na een gezellige avond, hebben we duidelijke procedures opgesteld. Volg deze instructies alsjeblieft zorgvuldig op om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Dank je wel voor je medewerking!
15 Minuten voor Sluiting (00.45 uur):
- Laatste ronde drankuitgifte.
- Begin met afsluiten.
30 Minuten voor Sluiting (00.30 uur):
- Schakel de frituur in de keuken uit.
- Zet alle frituurapparatuur en tosti-apparaten uit via de knop op de verdeelstekker.
- Start met schoonmaakwerkzaamheden.
01.30 uur – Alles Moet Gesloten Zijn:
- Sluit de barploeg vraagt aan aanwezigen of iemand verantwoordelijkheid neemt voor bardienst tussen 01.00 uur en 02.00 uur.
- Als er geen belangstelling is, gaat de hal om 01.00 uur dicht.
- De verantwoordelijke persoon is verantwoordelijk voor drankenuitgifte, laatste ronde, kassasluiting, voorraad aanvullen, schoonmaken en hal afsluiten met alarm instellen.
02.00 uur – Hal Verlaten en Afsluiten:
- Iedereen moet de hal verlaten.
- Voltooi het afsluitproces.
Schoonmaak Instructies:
- Frituur: Verwijder overtollig vet/spetters met keukenpapier.
- Tosti-apparatuur schoonmaken.
- Aanrecht en werkbladen afnemen.
- Vaatwasser leegruimen, afsluiter lichten en water weg laten lopen.
- Afzuiger uitschakelen via lichtschakelaar.
- Overige verlichting uitschakelen.
Bardienst Sluitingsprocedure:
Na de “Laatste” Ronde:
- Zet de kassa uit uiterlijk om 00.45 uur.
- Spoel, droog en berg de glazen op.
- Giet een kan heet water in de bak onder de tap.
- Verwijder melk, suiker en roerstaafjes van de bar.
- Plaats volle kratten met lege flesjes (gesorteerd) in de fustruimte via de lift.
- Vul de voorraadkast in de kleine kantine bij.
- Maak tafels en bar schoon.
- Sluit deuren af.
- Schakel verlichting uit.
Algemene Kantine- en Sporthalsluiting:
- Sluit alle deuren en ramen in het complex.
- Schakel alle verlichting uit, behalve noodverlichting (deze blijft branden).
- Sluit beide tochtdeuren naar de hal.
- Open het alarmkastje.
- Voer de 4-cijferige code in (standaard sluitcode) en bevestig met de “A”-toets.
- Als het alarm is ingeschakeld, hoor je een pieptoon.
- Binnen 30 seconden moet de voordeur op slot zijn.
- Luister om te bevestigen dat het alarm is ingeschakeld.
- Bij problemen of vragen, neem contact op met Vincent Lugtenburg of Milene van Arendonk.
LET OP: Indien er een fout gemaakt wordt of de 30 seconden worden overschreden bij het sluiten van de kantine, treedt de alarminstallatie automatisch in werking. Dat is een harde sirene: BEL: 3664423 of b.g.g. 06-79166139 Ed Deelen (de laatste uiterlijk tot 00.00 uur).
Zo, dat zijn een hoop tips en tricks om je bardienst soepel en plezier te laten verlopen! Met deze handige richtlijnen weet je precies wat er van je wordt verwacht tijdens je bardienst en kun je ervoor zorgen dat de bar netjes blijft en alles soepel verloopt. We hopen dat je met deze tips en tricks meer zelfvertrouwen hebt tijdens je bardienst en er ook nog eens plezier aan beleeft!
Door goed voor de bar te zorgen en ervoor te zorgen dat alles netjes en schoon blijft, kunnen we nog lang genieten van de gezelligheid en sfeer die de bar in de kleine kantine met zich meebrengt.