Beachblog #1: “Het hele jaar door genieten van het zomerse gevoel”

Nu de temperaturen buiten flink zijn gedaald, de zon steeds meer moeite moet doen om achter de wolken vandaan te komen en de behoefte aan een zomers gevoel steeds meer toeneemt wordt het tijd om de beachvolleybal eens onder de aandacht te brengen! Bij Sovicos kun je namelijk het hele jaar door genieten van het zomerse gevoel tijdens de beachvolleybaltrainingen. “Het hele jaar door?” hoor ik je denken. Jazeker! Hoewel we in de zomer lekker buiten beachvolleyballen, geven we gedurende de hele herfst, winter en voorjaar beachvolleybaltrainingen in de Zuiderpark Sportcampus. Zo blijf je het gehele jaar in de zomerse sferen!

Er zijn verschillende trainingsgroepen die op de dinsdagavond aan hun beachvolleybaltechnieken werken. Elke groep is samengesteld met spelers die een gelijkwaardig niveau hebben. Voor iedere speler is er wel een passende trainingsgroep, van beginners tot gevorderden. Bij het beachvolleybal maken wij geen onderscheid in geslacht, dus speelt iedereen met elkaar.

De beachvolleybal kent geen competitie zoals in de zaal, dus organiseren we zelf altijd een Kerst- en Paastoernooi. Op deze manier kunnen we alles wat we hebben geleerd toch eens inzetten tijdens wedstrijden. Tijdens het Kerst- en Paastoernooi worden de trainingsgroepen gemixt, zodat je ook eens met anderen speelt en andere beachvolleyballers weer een beetje beter leert kennen.

In de zomer worden er wel toernooien georganiseerd op verschillende stranden langs de Nederlandse kust. Ook op deze toernooien is er plek voor spelers van ieder niveau. Je kunt er zelfs wedstrijden bekijken van de echte beachvolleybaltoppers. En je komt er altijd wel andere Sovicossers tegen, dus je zal nooit de enige zijn!

Ben je enthousiast geworden en wil je een keertje komen meetrainen? Stuur de TC een mailtje en dan zien we je snel in het zand!