Beachvolleybal bij Sovicos: van zandkasteel naar zandsculptuur

Hier zijn we weer: de beach commissie!

In deze blog kijken we graag terug naar het eerste gedeelte van het seizoen. Één die in een vogelvlucht voorbij is gegaan voor ons idee, hebben jullie dit idee ook? Dat het over een week al kerst is is een heel gek idee maar, daar gaan we het natuurlijk niet over hebben, al die kerststress.

Een beachfeestje?

Wat we heel tof vinden is dat het beachen steeds meer begint te leven binnen Sovicos. De beachleden worden tegenwoordig in grote getalen gezien tijdens de beruchte Sovicos feesten op vrijdagavond. Iets wat een leuke verandering is. Mogelijk gaan we binnenkort wel wat opzetten zodat alle zaalleden een keer richting het beachveld komen voor een goed feest, leuk toch? Mocht je nou denken maar dit MOET ik organiseren, schroom dan niet om met iemand van de beach commissie contact op te nemen. Dan kunnen we samen kijken hoe we dit kunnen invullen.

Nieuwe beachvolleybal trainers gezocht

Daarbij worden de beachvelden steeds voller. Er komen steeds meer mensen bij waardoor er mogelijk weer wat wijzigingen gaan plaatsvinden in de teams en de tijden waarop er getraind wordt. Iets wat we natuurlijk niet te vaak willen doen maar wat soms moet. We hebben mogelijk een nieuwe trainer gevonden wat een goede verandering is. Maar we hebben nog steeds een te kort aan trainers. Mocht je dit aanspreken maar wil je je niet direct binden dan kunnen we hier natuurlijk met je over in gesprek gaan. Bijvoorbeeld door een roulatie of op andere wijze. Alles is mogelijk 😉

Beachvolleyballen in winter en zomer

Nu het steeds kouder wordt zijn we natuurlijk ook erg blij dat we binnen kunnen trainen. Een vraag die altijd opkomt wanneer je aangeeft dat je beachvolleybal speelt: huh sta je met dit weer op het strand? Dat staan we natuurlijk niet, we staan lekker droog en warm binnen in Sportcampus Zuiderpark. Maar met dit weer kijken we natuurlijk ook erg uit naar de zomer. Een zonnetje in je gezicht, de wind in je haren en dat op onze eigen velden van de Sovicos Beachcourt. Laat dit vooral op je inwerken en wanneer de vraag komt om buiten te gaan beachen, weet je meteen het antwoord.

De beach commissie, een geoliede machine!

De beach commissie zelf begint ook steeds meer vorm te krijgen, taken worden verdeeld en uitgevoerd. Kortom een goed geoliede machine (bijna dan). Het is en blijft zoeken naar de juiste wijze en er blijft natuurlijk altijd wat te leren, wat we gaandeweg doen. Van zandkasteel naar zandsculptuur! Mochten er op- of aanmerkingen zijn, staan we hier natuurlijk altijd voor open. Tips zijn tevens welkom. Mail ons vooral.

Schrijf ook eens een beachblog!

Lees je deze blog en denk je ‘ik kan dit veel beter/leuker’ of heb je een leuk verhaal over de beachtrainingen of iets anders? We geven je graag het online podium. Stuur de redactie vooral een berichtje.

Bedankt voor jullie tijd en hopelijk hebben jullie door deze blog weer een klein kijkje in de wondere wereld van het beachvolleybal.

Groetjes de beach commissie,

Floris, Gert & Karen.