Eerste seizoen op Sovicos beachcourt!

Na een aantal zomers waarbij wij als Sovicos onze buitentrainingen op de velden naast de sportcampus Zuiderpark hebben georganiseerd was het de afgelopen periode de beurt om de overstap naar het beachcourt bij de Steenwijklaan te maken. Hieronder een klein verslagje wat er aan vooraf ging, welke zaken opgelost zijn, worden en nog in onderhandeling zijn.

Van multisportzandbak naar permanent beachvolleybal court

Begin van afgelopen seizoen werden wij door de gemeente Den Haag benaderd of wij geïnteresseerd zouden zijn om onze buitentrainingen te verplaatsen van het ZP richting het beachcourt bij de Steenwijklaan.

Hmmm, eens kijken in mijn dossiermap beachcourt Steenwijklaan. Vele namen stonden er toen nog in. Ik herinner mij nog het overleg samen met de toenmalige tcvoorzitter Ron Scheepmaker, gemeente Den Haag, HKV en de voetbal vereniging HMC.

Wat er veranderd is ten opzichte van toen: Beachkorfbal bleek dus idd geen blijvertje. En gezien dat HMC, nadat men door de bond uit de competitie was gehaald, ook snel weg was, was ook beachsoccer qua inhuurmomenten bij de gemeente op 1 hand te tellen.

Kortom, eerst maar eens de temperatuur bij de gemeente gaan meten in hoeverre men ons wil helpen om de toenmalige multisportzandbak om te turnen tot een permanent beachvolleybal court. Na wat aftasten bleek dat men hier budget/tijd en heel belangrijk welwillende medewerkers voor had.

Met het hele pakket aan inspanning en financiële ondersteuning binnen het bestuur de keuze gemaakt en de verhuizing ingezet.

Ja het papier/mail verkeer was nog steeds niet mals want voor elke onderdeel is een andere gemeentelijke afdeling verantwoordelijk. En toch, elke week weer een stapje verder en dan kom je tegen grote zaken / mijlpalen aan. O.a. de huurovereenkomst met de gemeente waardoor we 24/7 het gehele jaar het court kunnen gebruiken. De bestelling van de permanente beachvolleybal palen. De aflevering van de spullen en de installatie klus in de brandende zon samen met afdeling onderhoud waarbij met hulp van graafmachines funderingsblokken ver/geplaatst worden.

Het eerste seizoen op ons eigen beach court

De eerste trainingen waren even wennen, want hoe zet je zo’n systeem op. Vragen beantwoorden zoals waarom moeten we de velden en palen eigenlijk opruimen. (Zie tekst beneden) Is er ook een EHBO kit? (ja). Etc.

En nu na wat maanden trainen zie ik nog steeds mensen puzzelen hoe het allemaal werkt/opgebouwd moet worden. Maar de nieuwe normaal (dat je in 5 min een veld kan opbouwen) is wel ingeburgerd en men is allang vergeten dat we in het verleden met spanbanden en minimaal 3 mensen dik een kwartier bezig waren om een veld op te bouwen.

Verder viel op dat op de ene dag er steevast een groepje was die na het douchen/omkleden in de kantine van de steenwijklaan een biertje ging drinken en op de andere dag liep men linea recta naar de fiets. Waarschijnlijk heeft de ene groep meer dorst dan de ander 😉

Wat kan er beter?

Wat er nog beter moet en gaat gebeuren. Na dik 10 jaar gebruik zal in het najaar het zand vervangen worden. En het zand wat erin komt zal meer geschikt zijn voor beachvolleybal. Wat ook wel leuk is voor de buren in de naastgelegen flat is dat het zand ook minder snel wegwaait richting hun balkon.

Verder loopt er nu een verzoek voor een wind- en waterdichte berging want de huidige berging is niet meer waterdicht te krijgen en dat heeft als gevolg dat het materiaal dan blootstaat aan water en zand. We hopen de goedkeuring voor deze berging rond de herfst binnen te krijgen. Waardoor dit volgende zomer ook een feit is.

Dan ligt er nog een verzoek bij de gemeente om de twee lange kanten ook van afrastering/toegangsdeuren te voorzien. Als dat gerealiseerd kan worden hoeven de beachpalen alleen nog tijdens de wintermaanden in de opslag.

Beachcommissie!

Als klap op de vuurpijl is kortgeleden ook de beachcommissie opgericht om de indoor- en outdoor beachactiviteiten te gaan coördineren. Ondertussen is de nieuwe commissie al bijeengekomen (na de indoorbeach instuif) en zullen zij zich binnenkort aan jullie voorstellen.

We zijn dus aardig onderweg en zullen met de komende aanpassingen in de lente/zomer van 2023 weer een vliegende start kunnen maken.

Vincent