Eigen beach court en eigen berging – part 1

This post is also available in: Engels

Weet je nog dat onze eigen nieuwe Sovicos Beach velden werden geïnstalleerd? Dat gebeurde, met dank aan Vincent Lugtenburg en Gemeente Den Haag, in juni vorig jaar. 2022 was dus het eerste jaar dat we een hele zomer lang op ons eigen beach court konden beachvolleyballen. En wat hebben we daar van genoten!!

De court werd voorheen gebruikt voor beachvoetbal en beachkorfbal, dit bleken geen blijvertjes. Niks is zo leuk als beachvolleybal, toch? Sowieso een blijvertje, en dus werd de court eindelijk omgetoverd tot Sovicos Beach Court!

Bij een eigen beach court hoort ook een eigen berging, toch?

Onze eigen waterdichte berging

We hebben er dus al met veel plezier van mogen genieten. En ondanks dat er veel mensen van de partij waren en de velden vaak gevuld miste er iets. Namelijk een goede waterdichte berging! Want, waar we nu het materiaal hebben opgeborgen is zo lek als een mandje. Mand. Ja echt.

Maar, 14 februari j.l. was het dan tijd voor het begin van een wind- en waterdichte berging zodat ons materiaal niet blootgesteld wordt aan water en zand. De palen werden de grond ingeslagen op een plek (naast het speeltuintje) nabij het beachcourt (zie foto’s). Op 15 februari ging het beton de grond in en de week daarop was het tijd om de berging te plaatsen. Eindelijk een eigen berging waar onze spullen droog, veilig en goed opgeborgen kunnen worden. Offfff… toch niet?

De kuil blijkt een drempel te hoog

Sporthal Steenwijklaan is de oudste sporthal van Den Haag. En vroegâh had je geen drempels, maar kùile. Nâh, de Steenwijklaan kent ook zo’n kuil. En helaas zo eentje wat een drempel is (intended) voor het plaatsen van de berging. Want waar Vincent Lugtenburg en ik op donderdag 23 februari om half 9 vol goede moed bij Sporthal Steenwijklaan stonden en de vrachtwagens met rijplaten én de berging aan zagen komen… bleek het allemaal niet zo makkelijk. De vrachtwagens zijn zwaar beladen (zo’n rijplaat weegt wel 3.000 kilo werd me verteld (x12) en de berging weegt zo’n 18 ton) en laat de beachcourt nou net in een soort kuil liggen wat betekent dat de wagens een stijle helling af moeten rijden. Na wat meten, heen en weer geloop, gepruttel en gemopper werd het een en ander geprobeerd maar het mocht niet baten. De helling te stijl, de vrachtwagens te zwaar, de plek te moeilijk te bereiken. En dus na zo’n drie uur – inmiddels had ik flinke kâhwe klâhwe – gingen de vrachtwagens weg, met rijplaten en berging. Een andere leverdatum wordt afgesproken en hopelijk lukt het dan, met wat aanpassingen hier en daar, om de berging te plaatsen. Uiteraard doen we ons best om de berging voor het nieuwe buiten beachvolleybal seizoen begint, ingericht en al te hebben. – wordt vervolgd.

Over dat buiten beachvolleybal seizoen gesproken. Ga jij deze zomer beachvolleyballen op ons mooie Sovicos Beach Court?

Nieuwe berging, nieuw beachvolleybal zand!

Dat doe je dan niet alleen met een mooie nieuwe berging naast de velden maar ook op nieuw goed beachvolleybal zand! Zand uit de zandbak is natuurlijk ongeschikt. Zelfs ons heerlijke Scheveningse / Zuidersstrand zand is niet top. Rivierzand it is! Het is namelijk het beste als het zand niet stuift en toch moet het los blijven liggen en mag het niet hard of scherp zijn. Hard zand is namelijk niet echt fijn om in te vallen, ook veroorzaakt het sneller blessures. Ook wil je niet dat het zand samenkleeft tot een keiharde laag. Daarentegen maakt los zand het spel zwaar, maar het zorgt wel voor een zachte landing. Wat heb jij liever? Hard zand en een minder zwaar beachvolleybal spel of zacht en fijn zand om in te vallen maar wel zwaar spel.

Anyway, lang verhaal kort… we hebben straks ook nieuw zand in onze beachvolleybalzandbak! Lekker fijn, loszittend zand dat niet stuift. Goedgekeurd door FIVB en mét certificaat! Over het vervangen van het zand meer in een volgende blog.

Binnenkort zal de (dit seizoen) opgerichte beachcommissie gaan starten met de voorbereidingen en z.s.m. met informatie naar de leden komen over de dagen en tijden voor het zomerprogramma. We zijn dus bijna klaar voor beachvolleybalseizoen 2023! Nu het weer nog.

Wil je meer weten over de berging, beachvolleybal zand of iets gerelateerd aan deze blog? Stuur een mail!