Het eerste Sovicos Beach Toernooi

Precies een week geleden, op zaterdag 19 november, was het dan zover: het eerste Sovicos Beach toernooi. Met een hele mooie opkomst van 26 spelers en heel veel positieve reacties, zal het zeker niet bij één keer blijven. De opzet van het toernooi is om een leuke beach-middag te ervaren met veel wedstrijdjes afgestemd op je niveau. Door zoveel mogelijk speler bij elkaar te brengen, leer je terloops ook meer leden uit de andere trainingsgroepen en uit de zaal kennen.

Voor alle niveau’s, dit pakte heel goed uit door de ingeschreven leden vooraf over drie velden te verdelen. Spelersparen werden door het lot (speelkaarten) aan elkaar gekoppeld. Na elke king/queen-of-the-court speelronde van 12 minuten werd er op basis van de uitslag geschoven, waardoor het spelniveau in balans bleef. 

Lol was er meer dan genoeg in het veld, maar na 2.5 uur spelen met korte pauzes, ging bijna iedereen nog “even” mee naar de bar in de Sportcampus Zuiderpark, die toch wel heel gezellig blijkt te zijn. 

Wat kan beter? 26 spelers op 3 velden bleek wat veel te zijn. 4 speelparen op 1 veld voor dit spelletje werkt heel fijn, 5 paren kan wel, maar je staat toch wat meer stil langs de lijn. De volgende keer willen we ook meer wisselen van speelpartner. Nu hebben we dat halverwege de middag gedaan, maar het wordt nog wat dynamischer en socialer door dit bijvoorbeeld na elk potje te doen. En het lijkt ons leuk als er nog wat meer zaalvolleybal (hardcore) spelers aansluiten. We kunnen namelijk bij meer aanmeldingen zeer waarschijnlijk uitbreiden met 4 of zelfs 5 velden.

Kortom, een heel erg leuk eerste event dat smaakt naar meer. Binnenkort komen we met nieuwe data voor de volgende toernooien en hopen we op evenveel enthousiasme en natuurlijk weer goed weer 😉

De beachcommissie

Hieronder een foto impressie, met dank aan Olga.