Terugblik op het laatste indoor beachvolleybaltoernooi

Dat was het dan, het laatste indoor beachvolleybaltoernooi van het seizoen. Het outdoorseizoen is inmiddels van start gegaan en dat betekent dat we na 8 maanden trainen de comfortabele beachhal inruilen voor zon in de ogen en wind in de rug (of juist andersom). Een situatie die tijdens een toernooi flink in je voordeel of nadeel kan werken.

Gelukkig hoefden we daar nu nog geen rekening mee te houden en stonden we afgelopen zaterdag weer met onze voetjes in het warme zand van sportcampus Zuiderpark. Ook deze keer spelen we de wedstrijden weer aan de hand van het ‘king/queen of the court’-principe en trappen we de 1e ronde om 14:45 uur af met een gezellige groep van zowel beach- als zaalvolleyballers.

De eerste drie rondes verlopen lekker, er worden veel leuke rally’s gespeeld met een paar strakke services en goed geplaatste ballen. De sfeer zit er ook goed in op ons veld, er worden nieuwe connecties gemaakt, er wordt aangemoedigd en vooral veel gelachen. In de vierde ronde merk ik echter dat iedereen een beetje begint in te kakken, inmiddels gaan er meer ballen in het net dan eroverheen en ben ik zelf ook niet meer vooruit te branden. Dat kan maar รฉรฉn ding betekenen: tijd voor pauze!

Na een heerlijke tros druiven en een goed gevulde fles met gefermenteerde druiven – just kidding -, is mijn energie weer terug en ben ik ready to go! Nog drie wedstrijden te gaan op het gezelligste veld van allemaal: veld nummer vier. Ik probeer nog even dat eindsprintje te trekken en al mijn energie in de laatste ronde te gooien, maar helaas, geen winst voor mij deze keer. Deze volleybaltoppers hebben echter wel gewonnen:

Veld 1: Maor & Szymon
Veld 2: Fransie & Bram
Veld 3: Martรญ & Leandra
Veld 4: Maura & Imran

Gefeliciteerd allemaal!

Een shout-out naar de beachcommissie en de vrijwilligers die van dit seizoen een succes hebben gemaakt. Hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug voor een nieuw indoorseizoen aan volleybaltoernooien. En wie weet wordt er nog wel iets voor het outdoorseizoen georganiseerd… Stay tuned!