Zandkorrels in mijn haar: mijn eerste seizoen als beachvolleybalster

Ja ja, het is zover. Na jarenlang beachvolleybal op het strand te hebben gespeeld voor de lol (met als teamnaam “Ik zweit nie, ik glinstâh”), ben ik dit jaar eindelijk begonnen met de indoor beachvolleybaltrainingen. En wow, wat heb ik spijt dat ik niet eerder ben begonnen!

Samen met een super leuke groep meiden stond ik elke dinsdagavond in het Zuiderpark met m’n voeten in het zand. En niet alleen mijn voeten, ook mijn knieën, mijn haren en mijn ellebogen. Zand was overal. En dan bedoel ik echt OVERAL.

Maar goed, dat hoort er natuurlijk bij als je beachvolleybalt. Onder leiding van Vincent L. hebben we keihard getraind en de techniek van het beachvolleyballen onder de knie gekregen. Of nou ja, de meeste van ons dan. Ik lag namelijk nogal eens met mijn hoofd in het zand en was dan meer bezig met zandkorrels uit mijn haar plukken dan met het spelletje zelf. Maar hey, oefening baart kunst, toch?

Nu de dagen weer langer worden en het weer steeds beter, is het tijd om van het indoor beachvolleybal naar het Sovicos Beach Court te verplaatsen. Naar buiten dus! En ik kan niet wachten. Samen met mijn beachvolleybalmaatjes ga ik het zomer beachvolleybal seizoen tegemoet. Met op 5 augustus in ieder geval een toernooi op Scheveningen waar ik samen met Brenda eens al het geleerde in de praktijk ga brengen. Naja, we gaan een poging doen tot… Kom je ons aanmoedigen?

En ja, ik weet het, zand tussen je tenen is niet voor iedereen weggelegd. Maar voor mij is het inmiddels een soort van verslaving geworden. Zandkorrels in mijn haar? Geen probleem, dat zijn gewoon beachy highlights, of fijne scrub.

Dus kom maar op met dat buiten beachvolleybalseizoen. Laat die zon maar schijnen, ik ben er helemaal klaar voor! En wie weet, misschien zie ik je binnenkort wel op het Sovicos Beach Court. Let’s play ball!

Liefs, Milene