nr 42 – mei 2019

Beste Sovicosser,
Graag informeren wij jou als ‘Sovicosser’ met deze bestuursflits over actuele onderwerpen.

Mocht je over een onderwerp nog vragen of suggesties hebben, schroom dan niet om een mailtje te sturen naar het bestuur via: secretaris@sovicos.nl.

  • Meldplicht Seksuele intimidatie
  • Eindfeest 12 April 2019
  • Resultaten seizoen 2018/2019
  • Vrijwilligers Buffet 2019
  • Beachvolleyballen in de zomer
  • Zomeragenda

Meldplicht Seksuele intimidatie

15 april stuurde de Nevobo een mail waarin wordt aangegeven dat er per 1 April 2019 een meldplicht geldt voor alle (64) sportbonden die voor seksuele intimidatie zaken bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR) zijn aangesloten, waaronder de Nevobo. In de media verschijnen met regelmaat berichten over seksuele intimidatie en misbruik binnen sportverenigingen. Het is moeilijk te verteren dat dit vaak jarenlang plaats heeft kunnen vinden voordat het gesignaleerd werd. De gevolgen van seksueel misbruik en intimidatie zijn voor slachtoffers buitengewoon ingrijpend. Dat er nu meer zaken bekend worden, betekent dat er meer over wordt gesproken en dat is positief. Op die manier kunnen slachtoffers worden geholpen en daders bestraft.

De meldplicht kan daarbij helpen en houdt kort gezegd het volgende in.

Zodra iemand uit het bestuur van een vereniging of bond vermoedens heeft van een situatie waarin sprake is/ is geweest van seksuele intimidatie of seksueel misbruik, is hij of zij verplicht dit bij de bond te melden. Wanneer begeleiders iets weten, zijn zij verplicht dit te melden bij het bestuur van de vereniging.

‘Gewone’ leden krijgen een meldverantwoordelijkheid. Dat houdt in dat als er een vermoeden is van seksuele intimidatie of seksueel misbruik, er melding aan het bestuur moet worden gedaan tenzij dit niet verwacht kan worden van iemand.

We hopen natuurlijk dat dit nog niet is voorgekomen, maar mocht jij slachtoffer zijn of een vermoeden hebben van seksuele intimidatie/misbruik, meld dit dan bij één van onze vertrouwenspersonen: Yvonne Nieuwmans (vertrouwenspersoon1@sovicos.nl) of Iwan Banens (vertrouwenspersoon2@sovicos.nl).

Eindfeest 12 April 2019

Tijdens de jaarlijkse seizoensafsluiter werd er goed gefeest in de kantine aan de Steenwijklaan. Na de prachtige 3-1 overwinning van Dames 1 op Kalinko barstte het ‘Superhelden’ feest los. Op deze avond werden ook de vrijwilligers van het jaar bekend gemaakt:

* Sportploeg van het jaar: Heren 1
* Trainer/Coach van het jaar: Iwan
* Sportman van het jaar: Hessel
* Sportvrouwen van het jaar: Helen en Anaïs
* Vrijwilliger van het jaar: Willemijn

Van harte gefeliciteerd iedereen! Foto’s zijn op te vragen door een mailtje naar redactie@sovicos.nl te sturen.

Resultaten seizoen 2018/2019

Afgelopen seizoen was een zeer goed seizoen.

Heren 1 Kampioen
Met 96 punten behaald in 22 wedstrijden is Heren 1 kampioen geworden, en volgend jaar gaan zij in de promotieklasse spelen.

Heren 2 Degradatie
Met 15 punten behaald in 22 wedstrijden is Heren 2 als laatste geëindigd en zullen ze volgend jaar in de 2e klasse actief zijn.

Heren 3 Kampioen
Met 88 punten behaald in 18 wedstrijden werd Heren 3 dit jaar als eerste kampioen en is promotie naar de 2e klasse bereikt.

Heren 4 Handhaving
Met 18 punten behaald in 20 wedstrijden is Heren 4 als een na laatste geëindigd, en zullen ze volgend jaar in de 3e klasse blijven spelen.

Heren 5 Handhaving
Met 67 punten behaald in 18 wedstrijden en als tweede geëindigd, zal Heren 5 volgend jaar in de 4e klasse blijven spelen.

Dames 1 Handhaving
Met 37 punten behaald in 20 wedstrijden is Dames 1 als 8ste van de 11 geëindigd, en blijven ze volgend jaar promotieklasse spelen.

Dames 2 via PD wedstrijden gepromoveerd
Met 85 punten behaald in 22 wedstrijden is Dames 2 als tweede geëindigd. Na een succesvolle PD-wedstrijd op 20 april is promotie naar de 1e klasse bereikt.

Dames 3 Kampioen
Met 73 punten behaald in 18 wedstrijden heeft Dames 3 het kampioenschap behaald en spelen ze volgend jaar in de 2e klasse.

Dames 4 Handhaving
Met 27 punten behaald in 22 wedstrijden heeft Dames 4 haar positie in de 3e klasse behouden.

Dames 5 Gedegradeerd
Met 31 punten behaald in 22 wedstrijden is Dames 5 helaas gedegradeerd naar de 4e klasse.

Dames 6 Handhaving
Met 31 punten behaald in 22 wedstrijden is Dames 6 negende geworden en zullen ze volgend jaar in de 4e klasse blijven spelen.

Dames 7 Handhaving
Met 22 punten behaald in 20 wedstrijden is Dames 7 achtste geworden en zullen ze volgend jaar in de 4e klasse blijven spelen.

Meisjes A1 Handhaving
Met 28 punten in 10 wedstrijden zijn de meisjes als tweede geëindigd en zullen ze volgend jaar in de 2e klasse blijven spelen.

Meisjes C1 Kampioen
Met 24 punten in 10 wedstrijden zijn de meisjes kampioen geworden en spelen ze volgend jaar 2e klasse.

Mix C1 Handhaving
Met 18 punten in 10 wedstrijden zullen de jongens volgend jaar 1e klasse blijven spelen.

Vrijwilligers Buffet 2019

Het is inmiddels een jaarlijkse traditie: de vrijwilligers “traktatie”. De uitnodiging wordt nog verstuurd voor een gezellige en ontspannen happening op vrijdag 28 juni vanaf 18:30 uur bij de sportvelden achter de Sporthal op de Steenwijklaan. Naast het heerlijke eten, is het natuurlijk ook mogelijk om te volleyballen. We willen met dit buffet alle vrijwilligers enorm bedanken voor hun inzet om het seizoen 2018/2019 tot een succes te maken. Vind jij het ook leuk om mee te denken, te helpen waar kan, geef je nu op als vrijwilliger voor volgend seizoen. We kunnen alle handen gebruiken om het jaar 2019/2020 wederom succesvol maken.

Beachvolleyballen in de zomer

Wil jij deze zomer graag door met volleyballen? Dit kan: in de zomermaanden organiseren wij ook buitentrainingen bij de sportcampus Zuiderpark. Je kunt je hiervoor aanmelden op de website. Maar let op! Wees er snel bij, want vol = vol…

Zomeragenda

De komende weken staan er verschillende activiteiten op de agenda. Zoals:

Ø  Hajraa-toernooi (Eindhoven): 14,15,16 juni
Ø 23 Juni G-Unified Beachvolleybaltoernooi in de Sportcampus Den Haag
(zie ook HIER)
Ø  Sovicos Vrijwilligers Buffet: 28 juni
Ø Buitentrainingen beachvolleybal Sovicos: van 14 mei t/m 13 augustus

Het bestuur wenst jullie een mooie zomer(vakantie), en tot ziens! In ieder geval bij het begin van het nieuwe seizoen.