Een soort van afscheid

Beste allemaal,

Het was een drukke dag, die 29e september. Thuis kwamen een fotograaf en een inmeter langs om ons huis leuk op allerlei plaatsjes te zetten. Dit ter voorbereiding op de verkoop van ons huis. En dat in wel heel spannende tijden voor huizenbezitters, die pogen van hun honk af te komen tegen een uiteraard leuke prijs.

Daarna op weg naar de hal voor de Algemene Ledenvergadering. Dit met tablet, bloemen en een heel pakket Friese producten onder de arm voor die lieve mensen Léonie en John. Zij namen afscheid van de club in verband met hun verhuizing naar Friesland. Het stemde mij toch ook een beetje treurig, omdat zij stammen uit een tijd waarin volleybal en vooral het verenigingsleven wat anders in elkaar stak dan tegenwoordig het geval is.

Omdat na de pauze van die vergadering mijn rol als voorzitter er definitief op zat, kon ik me veroorloven wat te mijmeren over mijn positie binnen die prachtige club Sovicos. Het was mij persoonlijk al wel een tijdje duidelijk dat de vele taken op mijn bordje best wel wat minder belastend zouden mogen zijn.

De eerste stap was mijn aankondiging tijdens de ALV, dat ik hoe dan ook nog maar 1 jaar doorga met het werk als scheidsrechterscoördinator. Gelukkig kwam daar vanuit de zaal een niet verwachte reactie van Michael (H1) die wel wilde nadenken over invulling van die taak. Zo langzamerhand wordt mijn rugzak lichter en dat voelt best goed. Zijn er dan geen ‘uitdagingen’ meer over? Natuurlijk wel en in mijn nieuwe rol als bestuurslid Verenigingszaken zal ik me de komende tijd volledig inzetten om een aantal zaken (weer) op de rit te zetten. En vanzelfsprekend blijf ik me daarbij zoals altijd positief kritisch inzetten op ontwikkelingen binnen en buiten de club. Want laten we wel zijn ruim 63 jaar lid zijn van je cluppie, had en heeft hoe dan ook een blijvende impact op je leven.

Volgende massageavond op 12 oktober

Binnen de club hebben we altijd geprobeerd om zaken aan te bieden die wel in het verlengde liggen van het spelletje volleybal, maar die binnen in ieder geval Den Haag als uniek mogen worden beschouwd. Een van die zaken is het maandelijks aanbieden van de mogelijkheid om massages te ondergaan op de woensdagavond. De laatste tijd zit er echter wel een beetje de klad in. Dat baart ons zorgen. Ik doe hierbij dan ook een dringende oproep – daar waar mogelijk – gebruik te maken van die unieke optie om je te laten masseren door een van onze sportmasseurs.

De volgende staat gepland voor woensdag 12 oktober a.s. en Dick is de man van dienst.

Schroom niet, stel niet uit maar meld je aan voor een sessie tussen 19.00 en 21:00 uur of tussen 21:00 en 23:00 uur voor slechts €9 per 20 minuten.          

Rob
Bestuurslid Verenigingszaken en Scheidsrechterscoördinator