Naam: Brenda van Laar
Bijnaam: Beer, omdat ik van knuffelen houd (knuffelbeer) en omdat beer in het Engels bier betekent 🙂
Geboorteplaats: Haarlem, maar altijd in Hoofddorp gewoond
Omschrijf jezelf in 3 woorden: energiek, enthousiast en betrokken
Team: beachvolleybal

Wat is jouw taak als vrijwilliger bij Sovicos? 

Ik ben lid van de Technische Commissie en houd mij bezig met onder andere de teamindeling. Ook wanneer er problemen zijn met spelers, tussen spelers of tussen een speler en een coach ga ik in gesprek om een passende oplossing te zoeken.

Hoelang ben je al vrijwilliger bij Sovicos?

Ik ben nu anderhalf jaar lid van Sovicos en ook al anderhalf jaar vrijwilliger.

Waarom ben je vrijwilliger bij Sovicos?

Ik vind het leuk om bij de club betrokken te zijn. Toen ik begon met beachvolleyballen was ik wel op zoek naar een manier om ook betrokken te worden bij de zaalkant van de club. Ik wilde geen wekelijkse verplichting (training geven of coachen), maar ik wist niet zo goed wat dan wel. Vincent Lugtenburg vroeg me vrij snel om lid te worden van de TC en dat vond ik eigenlijk een perfecte taak! Ik vind het heel leuk om bij de verschillende teams betrokken te zijn, wedstrijden te kijken en soms in te vallen als trainer of coach.

Wat brengt een lach op jouw gezicht?

Volleybalgerelateerd word ik heel blij van spannende wedstrijden, het liefst van 5 sets, die dan uiteindelijk worden gewonnen natuurlijk. Niet-volleybalgerelateerd word ik blij van heel veel dingen, maar eigenlijk heeft alles wel te maken met strand of zee.

Als je terug in de tijd kon gaan, wat zou je dan doen?

Dan was ik eerder naar Sovicos gekomen. Ik heb de stap pas genomen toen ik hier al anderhalf jaar woonde en achteraf gezien had ik dat veel eerder moeten doen!

Met welke beroemdheid zou jij een kopje thee willen drinken?

Jason Mamoa (Aquaman). Mijn hemel wat is hij heet!

Van welke kleine dingen geniet jij het meest?

Met blote voeten op het strand door het zeewater lopen en een goed glas wijn.

Waar mag ik je ‘s nachts voor wakker maken?

Doe dat maar gewoon niet. Lijkt me niet verstandig. Mijn nachtrust is echt heilig voor mij.

Wat heb je altijd al willen leren?

Surfen! Daar ben ik deze zomer mee begonnen.

Wat of wie inspireert jou?

Ik word geïnspireerd door veel vrienden van mij. Vooral vrienden die toffe dingen ondernemen die tegelijkertijd een maatschappelijke meerwaarde hebben (aandacht voor eenzame ouderen, bewust omgaan met het milieu door bijvoorbeeld plasticloos boodschappen te doen of vaker vegetarisch/veganistisch te eten).