xoxo Dames 2

Gisteren trotseerde Dames 2 niet alleen de fietsrit naar Altis in Rijswijk, maar ook een rollercoaster van een wedstrijd! 🚴‍♀️🏐

De comeback van Lili voelde als een Valentijnsverrassing, terwijl we helaas Anna moesten missen vanwege ziekte. Met 9 krachtige vrouwen, coach Sanne, en onze trouwe supporter Sierd gingen we vol energie de strijd aan.

Set 1: We begonnen de wedstrijd als op een roze wolk met een makkelijke voorsprong en snelle uitloop door goede servicedruk. We wonnen de set gemakkelijk. 13-25, piece of cake. Toch?

Set 2: Als een valentijnskaart die door de brievenbus glipt, glipten de punten in deze set uit onze handen. We leken de grip te verliezen op de wedstrijd als tijdens het afscheid na een niet-voor-herhaling-vatbare blinddate en verloren de set met 25-22, voornamelijk door te veel fouten aan onze kant en te weinig afronding aan de overkant.

Set 3: Al snel kwamen we op een flinke achterstand. Het was 18-12 en we leken wederom in gevecht met onszelf te zijn. De energie ontbrak, de lol was weg en we leken te zijn vergeten hoe het volleybalspel gespeeld moest worden. De service ging alle kanten op behalve de kant van een voorsprong. Maar toen kwam de ommekeer. Met wat liefde van de kant wisten we het tij nog te keren. Van een 22-18 achterstand naar een 24-24 gelijkstand. En zoals het voelt wanneer je die ene valentijnskaart van die speciale persoon ontvangt van wie je ook daadwerkelijk een kaart wílt ontvangen, zo voelde het toen we de set binnensleepten met 24-26.

Set 4: Op naar de vierde set, die dan weer voelde als een valentijnskaart van het vriendje van je vijf jaar jongere broertje of het overdreven giechelende vriendinnetje van je jongere zusje. Onnodig, teleurstellend, vermoeiend en “liever niet”. Met 25-20 verlies druipen we van het veld. Kunnen we de energie opbrengen om alsnog de wedstrijd te pakken?

Set 5: De vijfde set is als de eerste. Makkelijk, overtuigend en kort. We komen weinig aan spelen toe. Services van Ebru en Milene zorgen voor een ruime voorsprong. Het word 4-15. En daarmee sluiten we de wedstrijd en Valentijnsdag af.

Sanne bedankt voor het coachen! Sierd bedankt voor het supporten! En jullie bedankt voor het lezen.

Morgen spelen we om half 8 in Sporthal Steenwijklaan tegen Servylo D1. Er is volleybingo, dus wil je een pancake zien, misschien een botsing of lange spannende rally’s? Kom dan vooral even kijken! 📣💪🏐