2 wedstrijden in 1 week voor Dames 3

Het is vrijdagnacht/zaterdagochtend 01:30uur. Normaal zou ik op dit tijdstip nog in de Steenwijklaan zitten. Dit keer zit ik thuis achter m’n laptop, wel met een lekker Van Kleefje. Dat klinkt triester dan het is, het is eigenlijk helemaal niet triest want ik zit hier met een brede glimlach op m’n gezicht. Waarom? Dat lees je hieronder!

Eigenlijk zou ik helemaal niet spelen vanavond maar ik kon het niet laten om m’n team net voor m’n vakantie toch nog even te verrassen met m’n aanwezigheid. Afgelopen woensdag speelden we 4-0 tegen Aspasia in eigen huis, dat smaakte naar meer. Wellicht kon ik het daarom niet laten om toch mee af te reizen naar Leiden om hetzelfde nog eens over te doen tegen GGV. 

Dat moeten we dan natuurlijk eerst wel even doen. We zijn ruim op tijd aanwezig in de zaal. Zo op tijd dat we ons een tijdje moeten vermaken in de niet al te moderne kantine van de zaal. Het lijkt meer op een keetje waar slechte friet wordt geserveerd en nog slechtere grappen worden gemaakt. We zitten aan een houten picnic tafel totdat de klok 21:00uur slaat.

Terwijl de dames van GGV het veld opzetten lopen wij onszelf warm. Dat doen we vandaag in het gezelschap van Romy en Ilja uit Dames 4. Hartstikke fijn dat deze dames hun vrije avond op willen offeren voor een uitje met Dames 3. We gaan ons best doen om er een leuk uitje van te maken, eentje die eindigt in een overwinning natuurlijk. Gelukkig zitten Romy en Ilja er net zo in.

Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk

We beginnen de wedstrijd goed. Gelijk op voorsprong met goede service reeksen, lekkere setjes en scorende aanvallen. Waar we woensdag nogal verzaakten in een mooie en steady pass hebben we daar vanavond geen last van. Gelukkig begint onze libero de wedstrijd met “ik ben eigenlijk best vrolijk vandaag”! Een lekkâh begin, want wie vrolijk kijkt in de morgen, lacht de hele dag. En inderdaad, naast goed spel was er ook genoeg tijd voor een lach. Niet om onze eigen fouten, dat kan ik niet echt, maar wel om mooie aanvallen. Vooral op midden werd er door Yvonne en Ilja lekker aangevallen! Toch lukt het ons niet om de set makkelijk te winnen en is het echt nog wel even spannend aan het einde. Zo spannend dat we het op laten lopen tot 25-22. 

Eind goed al .. na wat foutjes .. goed

Dat gaan / moeten we de tweede set anders doen. En inderdaad… het gaat ook anders. We spelen met plezier, dat is te zien. Waar we eerder dit seizoen echt moeite hadden met service druk houden op de tegenstander lijkt dat in 2023 verledentijd. Snoeiharde services van Lotte, Ebru en Ilja. Prachtige reeksen van Petra, Yvonne en Ilse. We gaan lekker. De passjes komen aan, de spelverdelers weten de juiste mensen aan te spelen en er wordt gescoord. En ik lijk wat vrolijk in dit verslag, wellicht komt dat door m’n tweede glaasje Van Kleef nu, maar nee er gingen natuurlijk ook wel wat dingen mis. Zo eindigen we een set niet met dezelfde energie als we een set beginnen. We maken meer fouten, hebben moeite met punten te scoren en ineens vergeten we hoe te communiceren met elkaar. Het gaat ons te gemakkelijk af en dan kakken we in. We slaan onnodig ballen in het net, passen op of net over de netrand of hebben gewoon moeite met die bal scoren. GGV lijkt ook elke set weer opnieuw warm te draaien waardoor ze aan het einde van de set meer ballen hebben dan aan het begin. Gelukkig trekken we vandaag, net als woensdag, aan het langste eind en gaat ook de tweede set naar ons. 25-17 voor ons. 

Van achterstand naar voorsprong

In de derde set beginnen we wat rommelig en staan we al snel op een achterstand van 3 punten. Niets onontkomelijk maar het lijkt een eeuwigheid te duren voordat we in staat zijn de achterstand om te draaien naar een voorsprong. Die eeuwigheid is in werkelijkheid een halve set. Dat duurt natuurlijk te lang. Maar goed, beter laat dan nooit en dus halverwege de derde set weten we punt na punt binnen te slepen na wederom een mooie service reeks van Ilja. Met Lotte spreek ik aanval 31 af en dat gaat eigenlijk best goed. Yvonne weet, zoals altijd, de gaatjes goed te vinden en Anouk duikt, rent, vliegt door het veld om elke bal van de grond te houden. Hoe ze het doet weet ik niet maar zelfs de meest lastige ballen weet ze mooi in de handjes van de spelverdeler te plaatsen. De sfeer zit erin. Toch zakken we aan het eind van de set weer wat in en laten we de Leidse dames tot de 21 komen. 25-21 voor Sovicos.

Lange rally’s maar een korte set

Dit gaan we natuurlijk niet meer uit handen geven. Die vijf punten zijn voor ons, hoe dan ook. En met die instelling beginnen we aan de vierde set. We zijn de enige teams die spelen in de hal, toch is er wat publiek. Ze moedigen GGV aan, maar het mag niet baten. De dames doen echt hun best om elke bal van de grond te houden en bij ons op de grond te knallen. Maar, wij zijn te sterk voor de dames. Alhoewel, sommige rally’s (ik heb ‘m gefilmd) duren langer dan een minuut! Punten scoren lijkt af en toe nog best lastig. Dit keer kakken we niet in, we laten het ons niet gebeuren, die vijf punten gaan mee naar Den Haag. Met 25-15 eindigen we de wedstrijd.

Een record voor Dames 3: 10 punten in 2 dagen!

10 punten in 2 dagen, het is voor ons een record. En daar zijn we trots op. De bar in de hal is dicht maar een aardige jongen begeleidt ons naar een bar die wel open is. Op zulke resultaten en records moet geproost worden! Ilja en Romy blijken hartstikke goed in ons team te passen. Bedankt voor het mee doen dames!

Wij gaan voor drie op een rij

Dan is het nu tijd voor mij om een einde te breien aan dit veel te lange wedstrijdverslag, nog een glas Van Kleef in te schenken en m’n vakantie te gaan vieren. Tot over twee weken. Dan een thuiswedstrijd tegen Volevo D6. Wij gaan voor ‘drie op een rij’! Kom je ons naar de derde overwinning op rij aanmoedigen? Half 10 in de Steenwijklaan, zie je dan.

Maar eerst? Vakantie!! Al gelooft m’n team er niks van 😉 Ciao!