Dames 3 bijt in het Katwijkse zand

Waar Dames 3 vorige week nog het hoogste lied zong, is het deze vrijdagavond in Katwijk angstvallig stil. Behalve de regen die hard op het dak van de Katwijkse speelhal kletst. Maar, laat ik bij het begin beginnen.

Blessureleed speelt Dames 3 parten

Nog voor de eerste wedstrijd gespeeld werd waren er al twee uitvallers bij Dames 3. Vida kreeg last van een hardnekkige slijmbeursontsteking en die lijkt op dit moment niet minder maar juist erger te worden. Helaas is Vida dus voor een paar weken uitgeschakeld, gelukkig heeft ze haar stem en humor nog en vlogt ze er op los aan de kant. Dan onze nieuwe aanwinst Lotte. Lotte heeft in een oefenwedstrijd tegen Inter Rijswijk laten zien dat ze echt bij ons team past en hoort. Maar helaas, kwam een oude blessure – de welbekende ‘jumpersknee’, weer terug en is ook zij voor een aantal weken uitgeschakeld. Van 10 spelers naar 8.

Anyda, onze fantastische midden, is niet geblesseerd maar is onlangs moeder geworden van een ontzettend mooie zoon. Dit betekent dat zij de komende weken ook nog even niet kan spelen. Van 10 spelers naar 7.

Met 7 spelers is het dus best spannend. Op dit moment bestaat Dames 3 uit 1 spelverder, 1 spelverdeler/dia, 1 dia, 2 middens en 2 buitens. Maar de lijst van blessures is nog niet voorbij. Zo heb ik, Milene, een scheurtje in m’n schouderpees. Ik speel, ondanks dringend advies om dat vooral niet te doen, wel maar op halve kracht. Dan hebben we Anne José met trombose, Yvonne met een pijnlijke schouder, Yndira met een slechte rug en schouderblessure en kampt Sanne af en toe met een lage bloeddruk.

Nou hebben we de eerste twee wedstrijden, ondanks al het blessureleed, gewonnen en mag dit ons dus niet tegen houden. Maar, de voorgaande wedstrijden hebben we goede versterking kunnen regelen in de vorm van Debora (D5) en Anouk (D4) – waarvoor dank. Helaas spelen D2, D3 en D4 (bijna) altijd tegelijkertijd en is invallen bij elkaar dus wat lastig. Ook vanuit Dames 5 was er geen invaller te regelen en dus moesten we het deze avond zelf doen.

Een kort wedstrijdverslag

En hoe ging de wedstrijd dan? Nâh, daar kan ik kort over zijn. Dat bleek nog een flinke uitdaging. Een uitdaging die we uiteindelijk niet de baas waren. Nou is RVV D2 ook een pittige tegenstander, maar er had zeker meer ingezeten. Alleen niet vanavond.

Waar het mis ging? Niet bij de blessures maar bij het missen van een servicedruk aan onze kant (ondanks twee prachtige series van Gaby en Melissa), bij gebrek aan zekerheid in de service pass en bij het afmaken van (soms hele lange) rally’s.

Zo liepen we eigenlijk vanaf de eerste set al achter de feiten aan. De tweede set kwamen we nog dichtbij en wisten we zelfs wat voorsprong op te bouwen, die we vervolgens weer verloren door het niet onder controle krijgen van de service van RVV. De derde set ging ongeveer zoals de eerste set en de vierde set probeerden we het echt nog wel, maar helaas. Het zat er deze avond gewoon niet in. Het lag overigens niet aan onze top inval coach Jeroen die al onze time-outs goed benutte en vanaf de kant bemoedigende woorden sprak.

Onze eerste uitwedstrijd eindigt in een puntloze terugkeer naar Den Haag.

Gelukkig was onze Volleyvlogger Vida er om nog wat leuke momentjes vast te leggen en deze te voorzien van heerlijk commentaar. Hieronder een sneak peek. De volledige versie vind je op ons Instagram kanaal.