Dames 3 eindigt 2022 met oliebollen & bitterballen!

Het Dames 3 ritueel om oliebollen te eten voor de wedstrijd en vervolgens te winnen lijkt ook op deze allerlaatste volleybal vrijdag van het jaar weer succesvol.

Dames 3 bracht niet alleen oliebollen maar ook een heuse fanclub mee dit keer! Deze bestaat uiteraard uit onze grootste fan José (moeder van Petra), de kinderen van Yndira en dit keer kwam de vriend van Ilse ons ook aanmoedigen. En als dat nog niet genoeg was kregen we ook de altijd bemoedigende en welkome aanwijzingen van onze eigen Sovicossers die op deze koude avond naar de SWL zijn gekomen. 

Met de support zit het dus wel goed, met het spel ook? Daar lijkt het in de eerste set wel op. De oliebollen zitten nog maar net in onze maagjes en heel beweeglijk zijn we niet maar de tegenstander lijkt vastgevroren. De eerste set gaat dus vrij snel en gemakkelijk naar ons. 

Een goed begin is niet altijd het halve werk, en dat bewijzen we in de tweede set. Misschien ligt het aan de kant want nu staat niet de tegenstander maar wij als vastgevroren sneeuwpoppen in het veld. Passjes komen overal behalve waar ze moeten komen, er wordt wat aangevallen maar om het makkelijk te houden voor de tegenstander slaan we de ballen voornamelijk op hun al uitgestoken armen en al snel raken we achterop. 

Wellicht komt het door de luide support aan de kant maar op wonderbaarlijke wijze weten we het tij te keren en de ballen toch vaker aan hun kant te scoren dan zij aan de onze. Ook de tweede set gaat naar ons. 

In de derde set spelen we iets beter maar nog altijd is het wat “traag” om naar te kijken. Heb ik me laten vertellen want ikzelf was meer bezig met me te schamen dan aan onze snelheid te denken. Maar, er werden ook zeker mooie balletjes gespeeld hoor. Anouk bracht de meeste passjes keurig bij de spelverdeler, die Julie vervolgens hard binnen de lijnen op de grond knalde. Er werd geprikt, geslagen en gedoken met wat meer energie dan in de tweede set maar nog altijd zeker niet foutloos. En dus kwam de tegenstander in de derde set dichtbij een setje winst. Dichtbij is niet helemaal, we wonnen dus ook deze set. Op naar de vierde en laatste set van de avond!

Kort: we winnen met 4-0! Of het de oliebollen zijn? Natuurlijk! Hebben die ook te maken met onze sloomheid van de avond? Nee dat zal de vrieskou zijn geweest. En opwarmen heeft de hele wedstrijd geduurd. 

Anyway, Dames 3 eindigt het jaar 2022 met een 4-0 overwinning en 7e plek in de ranglijst. 

Tot in het nieuwe jaar!