Dames 3 verrast de nummer 1

We kunnen geen kampioen meer worden dus dan maar winnen van de nummer 1 in de poule, toch? Een mooi streven op de vrijdagavond en zo gingen we, na de mooie overwinning van Heren 3, aan de slag.

De eerste set leek meer op een verlenging van de warming up en met 10 keer fout serveren lieten we toch echt teveel punten liggen. Al deden we verdedigend echt niet onder voor de nummer 1 en werd er hoe dan ook alles aan gedaan om die bal maar in de lucht te houden. Aan onze kant en helaas ook aan de andere kant. En toen we de service pass even niet onder controle hadden kon Zovoc D4 de set naar zich toetrekken en het afmaken. 

De tweede set begrepen we dat de warming up nu echt voorbij was en dat was te zien. De service ging, op een enkeling na, niet meer fout. De pass kwam aan en de gaten bij de tegenstander werden gezien en dit keer ook gevonden. Boven alle verwachtingen, behalve die van onze coach Vincent S. natuurlijk, wonnen we deze set met 25-17. En toen de spirit er eenmaal in zat hielden we vast. Tenminste..

De derde set begonnen we wat stroef maar we herstelden snel en hielden de druk op Zovoc vast. Yvonne rolde wat af, Gaby bezocht alle hoeken van het veld (en de zaal) en Roxane gebruikte alle ledematen om die bal maar van de grond te houden. Er werd gescoord, geroepen en gelachen. En ook gewonnen (wederom met 25-17), hoppa!

Gaat het dan een 3-1 overwinning op de nummer 1 worden? No pressure! Of toch wel? Het spel had wat te lijden onder de druk of de wil om te winnen. Er werd zo gepasst dat niet onze spelverdeler Lotte, maar de midden van Zovoc de bal snoeihard binnen onze lijnen kon slaan. Niet helemaal de bedoeling natuurlijk. Wellicht werden we wat moe waardoor we teveel fouten maakten zodat Zovoc weer in de wedstrijd kwam. Het werd 19-25 en dat betekent een vijfde set. 

Inmiddels waren Dames 4 en Heren 1 klaar met hun wedstrijden en verplaatsten het publiek zich naar het hoofdveld waar we begonnen aan de vijfde set. Gaby begon met een aantal mooie services en aan het net werd er goed gewerkt om het scorend vermogen zo hoog mogelijk te houden. Dat lukte. Bij 8-6 voorsprong wisselden we van kant. Een vette pancake op het juiste moment van yours truly – Milene, snoeiharde service van Roxane & Anyda en lekkere aanvallen van Yvonne bezorgde ons de verdiende 3-2 overwinning op de numero uno!

En zo zijn we in de derde maand van het jaar nog altijd ongeslagen!!

Op naar de volgende wedstrijd. Die is overigens a.s. woensdag (16 maart) om 19:30uur tegen Kalinko in de Houtrusthal, dus mocht je niets te doen hebben… Kom vooral kijken!