Haagsche derby op de woensdagavond

Terwijl de volleybalvelden in de Steenwijklaan plaats hebben gemaakt voor stembussen verruilt Dames 3 de zaal voor de Houtrusthal. Niet om te trainen maar om een heuse derby te spelen tegen Kalinko D6. En nog een spannende ook want de Scheveningse dames staan 1 puntje en plekje lager op de ranglijst.

Dames drie is dit jaar met drie wedstrijden nog ongeslagen en uiteraard van plan dit vast te houden. Maar kunnen we ook op de woensdagavond presteren?

The secret of getting ahead, is getting started…

Met twaalf dames wachten we geduldig tot de jeugd van Kalinko klaar is met trainen. Na een korte warming up beginnen we aan de wedstrijd. En dat doen we niet al te scherp. We beseffen nog niet helemaal dat dit geen training maar een wedstrijd is. Dat besef komt langzamerhand terug en zo knokken we onszelf de wedstrijd in. Met een paar prachtige services van Anouk en Lotte schieten we van achterstand naar voorsprong en pakken we de set met 21-25.

Een heel nieuw team wisselen

Vincent noemt het sociaal wisselen en dus neemt een heel nieuw team plaats binnen de grijze lijnen van de Houtrusthal. Die grijze lijnen zijn uiterst frustrerend, er loopt namelijk ook een gele lijn en dus wordt de achterlijn af en toe verkeerd ingeschat. Doordat ook de service druk en het scorend vermogen afneemt lopen we al snel achter de feiten aan. Dit keer blijken we niet in staat ons terug te knokken en geven we de set met 25-18 weg.

Het Dames driemteam

Hop, weer een nieuw team erin. Tsjah je moet wat met 6 vrouwen aan de kant. Het blijkt het gouden team. Al vanaf de eerste service houden we de druk erop. De pass komt redelijk aan, Gaby kan de ballen perfect setten en de aanval scoort. Ik weet soms niet hoe maar Sanne raapt alle, meest bijzondere, ballen van de grond, Anouk brengt de pass lekker hoog en Roxane slaat ‘m met links keihard binnen de, jawel, grijze lijnen. Ebru laat haar kunsten voor het eerst bij Dames 3 zien en wow, wát een aanwinst! En ook Yvonne pakt al rollend, zoals we gewend zijn, ballen waar je u tegen zegt! Aan de kant wordt er flink aangemoedigd en de zaal vult zich met de stem van Yndira. De set gaat met 11-25 naar ons.

Alle goede dingen bestaan in drieën

Weer een team wissel? Ja hoor! Te sociaal wisselen? We willen toch winnen? Ook dat, maar daar hebben we 25 punten voor. De hele teamwissel blijkt niet heel goed uit te pakken en al snel staan we achter. En dat terwijl Lili met monsterblock na monsterblock het de midden van Kalinko flink zuur maakt en Lotte het veld door rent om de niet altijd lekkere passjes toch te brengen waar ze moeten komen. De service druk valt ook wat tegen waardoor we wat punten missen.

Maar, we zouden Dames 3 niet zijn als we niet tot het gaatje gaan. En dus met een paar haast onmogelijke ballen waarbij het meer op badminton lijkt dan volleybal werken we ons terug in de wedstrijd. Het wordt 25-25 en de spanning neemt toe. 26-25 nog meer spanning maar een goede service pass en fijne aanvallen rechtdoor houden ons in het spel. 27-27 inmiddels, hartslag gaat omhoog en gelukkig ook de bal. De foutjes aan onze kant worden ons nog fataal. 28-27, we blijven wat achter de feiten aanlopen en lijken die laatste puntjes maar niet te kunnen scoren. Dat geldt overigens ook voor Kalinko die vooral profiteert van onze fouten maar zelf niet heel veel moeite doet om te scoren. Dan eindelijk met prachtige services van Anyda en Sanne, 29-29, 29-30 en uiteindelijk 29-31. En dat brengt ons een 1-3 overwinning op de nummer 8 en 4 punten mee terug naar de Steenwijklaan, waar we toch liever onze woensdagavond spenderen natuurlijk 😊 Al blijft het heerlijk om de meeste punten te pakken in het hol van de leeuw.

Eind goed, al goed & 48 bitterballen

Het was een goede training voor de hartslag en omgaan met spanning. Na een drankje en 48 bitterballen – bedankt Anouk – is het tijd om te rusten. Maar niet al te lang want vrijdag reizen we af naar Alphen aan den Rijn waar we het opnemen tegen Castellum D1, de nummer 3. Blijven we ongeslagen?