Oliebollen, blessures en een uitwedstrijd voor D3

Terwijl Heren 2 en 5 aan hun wedstrijd zijn begonnen in de Steenwijklaan zitten wij aan de oliebollen. Ja, het is alweer 1 november geweest en dus staan de oliebollen op het menu. En wellicht doet de vette frituurbal ons eens goed. Dat hebben we namelijk wel nodig na vier nederlagen.

Om kwart voor acht reizen we af naar Koudekerk aan de Rijn waar we uitkomen tegen Aspasia DS2, de nummer laatst in de poule. Dat klinkt als een makkelijke wedstrijd, maar wij zijn de nummer een-na-laatste in de poule. Dus, het gaat vast een leuke wedstrijd worden.

Set 1

Omdat Vincent S. in Monster moet zijn voor een eigen wedstrijd is Raul, de man van Yndira – ook wel bekend als speler van Kalinko H1, onze coach van de avond. Een familie uitje dus voor Yndira en Raul want de kinderen moedigen ons aan vanaf de bank. Uiteraard was ook de moeder van Petra – onze grootste fan – aanwezig op de tribune om ons naar een overwinning te juichen. Verder hadden we op de bank de support van Anouk, want die kampt nog steeds met een vervelende blessure. En blessures zijn ons niet onbekend. Yndira loopt met een knie blessure rond, Yvonne is wat ziekjes en zag zo bleek als haar haren en ik – Milene – heb helaas een scheur in m’n schouderpees. Rust is het devies van de artsen, maar dat komt uiteraard pas na de wedstrijd.

We beginnen de wedstrijd met een goede service reeks van Lotte. We krijgen een paar balletjes terug, maar weten die gelijk weer terug bij Aspasia op de grond te krijgen. En zo lopen we al vrij snel uit op een flinke voorsprong. Aspasia komt totaal niet in het spel. We houden de service goed, de ballen die terugkomen weten we op te vangen en ons scorend vermogen is hoog. 25-9 wordt het. Makkie dus.

Set 2

Moet Aspasia nog inkomen of is dit wat we de rest van de wedstrijd kunnen verwachten? We moeten er niet teveel over nadenken en ons eigen spel blijven spelen.

Volgens Raul zijn er twee dingen waar we op moeten focussen:

  1. Serveren! De service moet goed. Dat betekent over het net. Als de service dan nog een kanonskogel wordt zoals Ebru en Yndira laten zien, is dat nog beter. Maar, gaat de service niet goed geef je twee punten weg. Zonde dus.
  2. Passen. Als die service dan onze kant op komt moeten we ‘m wel passen. Omhoog die bal, in het midden. Dan heb je vijf teamgenoten die er wat mee zouden kunnen.

En ja, uiteraard moet je dan wel gaan scoren. Nou dat scoren zit wel goed bij ons vanavond. Yvonne prikt de ballen in alle hoeken en gaten van het veld, Yndira knalt ze vanuit de diagonaal binnen de lijnen en Ilse weet haar aanvallen goed af te wisselen. Lotte wisselt lekker af in de set-up en zo weten we Aspasia in de tweede set op de 10 punten te houden terwijl we zelf vrij gemakkelijk de 25 aantikken.

Set 3

Wat voelt dat lekker zeg. Eindelijk weer een beetje ons eigen spel spelen. En ondanks alle blessures kunnen we toch een goed potje neerzetten. We houden de service strak en hard waar Aspasia geen raad mee weet. Toch gaat het in het begin van de derde set een beetje gelijk op. De spelverdeler van Aspasia pikt de ballen van de grond, helaas voor haar weet de rest van haar team dan weer niet wat ze ermee moeten en ontstaat er een enorme chaos bij de dames. Die chaos hebben wij totaal niet. We roepen, we pakken alle ballen en we vallen aan. De teamspirit is goed en het gevoel van saamhorigheid groot. Een team, en vanavond de taak om te winnen met 4-0. En dat gaat goed. Het wordt 13-25 en dat betekent dat we onze eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen hebben. Hoera!

Set 4

Iets te overmoedig en te blij beginnen we aan de vierde set. We weten de pass niet onder controle te krijgen en beginnen dus met een achterstand. Wat??? Ja, het is mogelijk. Raul roept ons vanaf de kant bemoedigend toe, geeft handige tips en blijft rustig. Hierdoor vinden wij ook de rust weer terug in het spel. Geen chaos, geen verwijt, geen paniek. En wanneer Ebru serveert pakken we de 7 punten die we ineens achter stonden gemakkelijk terug. We beginnen wat leuke dingen te proberen. Een staffel op buiten (love it!!), stijg op mid en af en toe een mooie drie-meter aanval op de mid en dia. We zitten er lekker in en de energie is nog niet weggeรซbd. Lotte heeft Yndira inmiddels afgelost op de diagonaal en Petra is het spel goed aan het verdelen. Nog steeds zetten we de dames van Aspasia onder druk met onze service. En ondanks dat we wat stroef begonnen aan de laatste set weten we ‘m binnen te harken met een mooie 16-25. En dat betekent: een allereerste 0-4 overwinning voor ons!!! Dat smaakt zeker naar meer.

Maar, met alle blessures hebben we gelukkig even een weekje vrij. Tijd om bij te komen. Op donderdag 17 november mogen we naar Leidschendam.