Om te winnen moet je…

…meer punten maken dan de tegenstander. Het had een uitspraak van Cruijf kunnen zijn. 

De bezetting deze avond tegen DEO Dames 3 was krap. Vida was flexibel en mocht de hele wedstrijd de spelverdelers positie innemen deze avond. En na weken afwezigheid was Romy weer op Nederlandse bodem en mocht ze ook gelijk de hele wedstrijd spelen. Tja helaas, met 6 speelsters kon het niet anders en moet iedereen vol aan de bak. Wel makkelijk voor onze coach Jan, over wissels hoefde hij niet na te denken.

De eerste set begon moeizaam, wat zich al snel uitte in een 20-5 achterstand. En hoewel ik zei dat Vida de hele wedstrijd setter zou zijn, was er ook nog ruimte voor een andere heldenrol: namelijk die van servicekanon! Een prachtige reeks van 10 servicebeurten bracht ons weer in de buurt van DEO. En we kregen de smaak te pakken! De set was bloedstollend spannend en we hebben het tot 29 punten geschopt. Helaas was de set voor DEO met 31 punten. Maar wat een comeback!

De tweede set hebben we het wederom spannend gemaakt met 25-23 voor DEO. Het meest spectaculaire moment was Vida’s duik over Chantal richting de muur. Want ja: het was wel de tweede bal! Speciale dank aan de sporttas die een botsing met de muur voorkwam. Gelukkig maar, want Vida kon daarna verder spelen.

De derde set wisten we wel te winnen, met 22-25. En ook in de vierde set gingen we door met winnen. Sterker nog, we speelden DEO helemaal zoek. Melissa was vlijmscherp aan het net in de blokkering en tijdens het aanvallen. Ook Chantal zocht de hoekjes op. Met een lekkere smash of een geplaatste bal net over het net. Buitenspeelsters Hallie en Romy zaten lekker in de rallypass en zochten (en vonden) vaak het gat in het midden van het veld bij de tegenstander. En zelf had ik ook aardig wat ballen in de verdediging. En door het betere pass werk kwam Vida deze wedstrijd ook aan setten toe, in tegenstelling tot haar vorige keer invallen op de spelverdeling. Al snel ging de set naar ons met 14-25. Het staat weer gelijk!

In de allesbeslissende 5e set viel het allemaal minder op z’n plek en verloren we met 15-8. Helaas, maar we hebben een goede wedstrijd gespeeld. Om nog even terug te komen op de eerste zin: al maak je meer punten, je wint niet altijd de wedstrijd: Sovicos 110 – 107 DEO. Op naar een welverdiende winterstop. In het nieuwe jaar gaan we weer verder!

Leandra