Op naar die 10e plek!

Het wordt eens tijd om van die vervelende 11e plek te komen, en de wedstrijd tegen Volevo D5 zou daarbij kunnen helpen. Dan moeten we wel met 4-0 winnen.

Het begin belooft veel goeds. We staan binnen een paar minuten al met 10-0 voor. Die voorsprong houden we vast, al maken we het aan het einde nog een beetje spannend. Maar de set gaat, zonder al te veel problemen, met 25-21 naar ons. Kunnen we het vasthouden?

Dat kunnen we! Ook de tweede set blijven we goed spelen, we houden een stevige service druk en de ballen die we slaan vallen aan de goede kant op de grond. Met 25-22 wordt ook deze set gewonnen.

We beginnen de derde set dus lekker relaxt. Te relaxt misschien? Want waar we in de eerste set binnen een paar minuten op 10-0 voorsprong kwamen, staan we nu binnen een paar minuten op flinke achterstand. En achter de feiten aanlopen is niet onze sterkste kant. Het lukt ons niet meer om bij te komen en de set gaat dan ook met 25-12 (!!) naar Volevo.

Nou, die set vergeten we maar snel. De vierde set beginnen we gewoon weer opnieuw. De dames uit Leidschendam/Voorburg zijn inmiddels lekker in de wedstrijd gekomen. Wij zijn eruit. De pass komt niet meer aan en scoren doen we ook al niet. Volevo heeft de smaak te pakken en weet ballen die eerst scoorden nu wel te verdedigen. Punten pakken zonder scoren wordt lastig tegen dit team. De vierde set gaat dus gemakkelijk met 25-9 naar Volevo.

Een vijfde setter. Pittig maar te doen. We beginnen goed, en met een voorsprong. Deze weten we helaas niet vast te houden en dus gaat de set met 15-11 en dus de wedstrijd naar Volevo. Wederom heeft de prognose gelijk.