Op naar het Westland…

Je hebt van die wedstrijden die je het liefst zo snel mogelijk vergeet. De wedstrijd D3 (nummer 11) tegen PQV (nummer 10) was er zo een. Maar, ik zou geen aanvoerder zijn als ik er niet voor zou zorgen dat ook deze wedstrijd vereeuwigd wordt op de website 😉

Het is vrijdagavond half 8, Dames 3 is afgereisd naar het Westland, en de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd. We spelen dus tegen PQV en die staan maar 1 plekje en 3 puntjes boven ons. De wedstrijd met 4-0 winnen en dus 5 punten mee terugnemen zit erin. De eerste set gaat dan ook niet slecht, al lopen we al snel, ala Dames 3, achter de feiten aan. En wederom kunnen we die achterstand wel beperken maar niet meer goedmaken. De eerste set gaat met 25-22 naar PQV.

Dan maar 3-1 toch? Of niet. De tweede set is een blamage. De scheidsrechter weet even niet meer wat schermen is en wij niet meer hoe we moeten passen. Ik ga verder geen woorden vuil maken aan deze set. 25-10 voor PQV.

Niet getreurd want we kunnen nog altijd winnen. Als we die tweede set maar even vergeten. Door een goede wissel van Stef (wat minder voor mij maar ja 😉 ) weten we in de derde set al snel op voorsprong te komen. Het gaat ook gewoon weer lekker. Lieve doet het goed op buiten, Yvonne heeft haar top service weer te pakken en ook Vida weet een paar mooie ballen te scoren. 23-18 voor ons! Nou dat kan niet meer mis gaan. Zou je denken. Maar wij zouden Dames 3 niet zijn als zelfs zo’n voorsprong weggegeven kan worden. Met onbegrip lopen we met 26-24 van het veld af.

Een setje zit erin, dat hebben we laten zien. En we willen ook van die rottige degradatieplaats af. Dus, alle hens aan dek. De vechtlust is er en de goede service ook. We zetten een paar mooie service reeksen neer en weten bij te blijven. Maar helaas, het mag niet baten, de laatste set, en dus 5 punten, gaat naar PQV. Dit betekent dat we onze degradatiepositie verstevigen. Wat uiteraard niet de bedoeling is.

De komende wedstrijden zijn dan ook erg belangrijke wedstrijden. En die komende wedstrijden spelen we tegen de nummers 10, 9 & 8. Kansen om flink wat punten te pakken dus. Maar nu eerst even een paar (3) weekjes rust én een teamuitje, want dat kunnen we wel gebruiken.

6 maart 19:30uur spelen we weer in de Steenwijklaan tegen Velo/Volevo, de nu nummer 10, kom je ons aanmoedigen?