Sponsor voor D3 gezocht: oliebollenkraam!

Het is koud wanneer een aantal van Dames 3 aankomt in de Steenwijklaan. Dit keer niet voor de wekelijkse training maar voor een portie oliebollen, een sloot koffie en daarna een uitwedstrijd. Oliebollen voor de wedstrijd? Jawel. Vorige keer wonnen we met 4-0 toen we deze vette hap toegevoegd hadden als onderdeel van onze warming up. Of de oliebollen ons deze keer weer naar een overwinning helpen? We gaan het zien.

Kippenvel in de Fluit

Het is haast nog kouder in de Fluit dan het buiten is. Al klappertanddend, met ijskoude vingers en kippenvel beginnen we ons warm te lopen. En om iets over 21:00 beginnen we dan, redelijk lauw, aan de wedstrijd. Het is even wennen, van die groene lijnen. Maar, na wat verwarring weten we al snel de diameters van het veld weer. Af en toe valt er een balletje binnen die groene lijnen, voornamelijk aan Volevo kant, waar de pass een opgave blijkt en er amper aangevallen kan worden. Dat is bij ons wel anders. Met top libero Anouk, weten we veel passjes perfect bij Lotte te krijgen waarna er lekker afwisselend wordt aangevallen. Al snel staat het 14-20 voor ons. Dat lijkt een makkie te worden maar door een strakke service van Volevo lopen ze in en wordt het nog spannend ook. Ondanks de koude zaal wordt het ons een beetje heet onder de voeten en moeten we alle zeilen bijzetten om die laatste punten binnen te slepen. De set eindigt met 23-25 voor ons.

Van achterstand naar voorsprong

In euforie beginnen we aan de tweede set, in de hoop die wel wat makkelijker en zonder hartkloppingen voor coach Vincent S. binnen te slepen. Het gaat aardig. Julie blokkeert de ene na de andere bal waardoor Volevo vaker voor de buiten en diagonaal aanval kiest. Met die ballen hebben we het af en toe wat moeilijk. De hoekjes en lijnen worden goed opgezocht door Volevo en wij zijn net te laat. Maar, zoals zij bij ons de gaatjes weten te vinden, lukt het ons ze bij hen op te zoeken. Een paar mooie ballen op de rechtdoor van de buitens, prik balletjes in de welbekende Bermudadriehoek (midden van het veld) waar de ballen een voor een in verdwijnen en we vechten ons terug van 4 punten achterstand naar 2 punten voorsprong. Die voorsprong laten we niet meer gaan. En ook deze set winnen we met 21-25.

Een set om te vergeten

Al moeten we knokken voor elke bal, we kunnen de overwinning ruiken. Althans… In de derde set zijn we de kluts volledig kwijt. De pass schiet overal heen behalve richting de spelverdeler, en als deze dan richting het net gaat wordt het meer een set-up voor de tegenstander dan een pass voor ons, waardoor we het verschil in punten toe zien nemen. Als een zak oliebollen die bezwijken onder de hoeveelheid poedersuiker staan we in het veld. Ipv te bewegen lijken we aan de grond genageld. Volevo maakt gebruik van ons dipje en maakt korte metten met ons. De set gaat met een schaamteloze 25-13 naar het team uit Leidschendam.

Zin in een vijfde set?

Welnee. Niemand, behalve Volevo, heeft zin in een vijfde set en dus wordt het tijd dat we ons herpakken. Dat gaat aardig. De service waar we in de vorige set nog moeite mee hadden weten we nu al snel te stoppen. Jo-annecy en Julie knallen de ballen op mid binnen, Lotte laat zien dat ze ook prima op de diagonaal ingezet kan worden en Ilse maakt slim gebruik van het niet altijd handig neergezette blok van Volevo. Ondanks een paar foute services en dus vanaf het begin een kleine achterstand weten we dit keer bij te blijven. En die achterstand kunnen we door een mooie service reeks van Ilse ombuigen naar een voorsprong. Het is soms wat chaotisch en als ik het publiek hoor wat lachwekkend, maar geen bal valt op de grond zonder dat wij ook liggen. En ja, die bal gaat dan wonderbaarlijk genoeg vaak nog goed ook. De voorsprong geven we niet meer uit handen en ondanks dat het aan het einde nog rete-spannend wordt met 21-22, 22-22, 22-23, 23-23, weten we uiteindelijk met 23-25 een punt achter deze woensdagavond wedstrijd te zetten. Met 4 punten reizen we terug naar de Steenwijklaan voor een overwinningsbiertje.

Sponsor gezocht!

Is er nog een oliebollenkraam die ons wil sponsoren? Onze warming up op 2 december begint iig weer met een portie! Dan mogen we thuis tegen de nu nog nummer 4 op de ranglijst: VCO D2. Kom je ons aanmoedigen?