Van vier op een rij naar vier keer niks

Na vier keer winst in 2022 waaronder een mooie overwinning op de nummer 1 reizen we af naar Alphen aan den Rijn. Hier gaan we de reeks verder uitbreiden op Castellum D1, althans… Dat is de bedoeling. Een team dat twee jaar geleden nog won van onze Dames 2 en dus zeker niet moet worden onderschat. Maar we weten inmiddels dat we menig tegenstander kunnen verrassen. Het voordeel van de underdog. 

De blauwe velden in de Alphense Arena liggen er mooi bij. Een paar maandjes geleden speelden ze hier nog waterballet door een lekkage en ondanks dat de zaal tegen de vlakte gaat is er toch nog een nieuwe vloer ingelegd. Fijn voor ons want waterballet is waarschijnlijk niet heel erg ons ding. Winnen van Castellum D1 overigens ook niet, blijkt al vrij snel.

En ik kan er kort over zijn, het is niet nodig om elke set te ontleden, het was niet al te best. Waar we woensdag nog alle ballen op miraculeuze wijze van de grond wisten te halen was er nu een tekort aan energie. Zoals vaak bij voetbal het geval, lijkt het erop dat twee wedstrijden in een week te pittig is. Nou was Castellum D1 ook wel echt lekker aan het spelen met strakke aanvallen rechtdoor, een goede set en harde services waar wij het antwoord niet op hadden. Als een rots stonden we in het veld, haast onbeweeglijk. Daarnaast lieten we flinke steken vallen in de service, de communicatie en het scorend vermogen. Dat zorgde voor wat frustratie en daar wordt niets, maar wij zeker niet, beter van. 

Er was veel chaos achterin en we leken de rust, die we tegen de nummer 1 van de poule wel hadden, maar niet te kunnen vinden. Iets waar Castellum simpel en snel gebruik van maakte. Ach, ik kan er heel uitgebreid over zijn maar dat is niet nodig. Het was 4x niks en dus dropen we met een 4-0 verlies af naar de bar, waar bijna alles uitverkocht bleek. Niet onze avond, dat is duidelijk. 

Helaas houdt onze reeks overwinningen op in Alphen, maar aanstaande vrijdag beginnen we gewoon weer aan een nieuwe reeks in de Steenwijklaan. Kom je ons naar de overwinning juichen?