Zingt Dames 3 het hoogste lied?

Dames 3 is het seizoen goed begonnen, ik schrijf goed maar ik bedoel natuurlijk ‘perfect’ of ‘beter kan niet’. Maar liefst 5 punten werden binnengesleept in de eerste wedstrijd van het seizoen. Waar we vorig jaar net boven de rode lijn van degradatie eindigden, beginnen we dit seizoen net onder de groene lijn van kampioen. Op naar de tweede wedstrijd.

Kalinko D6 is ons niet onbekend. Vorig jaar verloren we twee keer met 3-1 van de dames uit Scheveningen. Maar, een gewaarschuwd mens telt voor twee, wij staan deze vrijdagavond dus niet met zijn zessen maar met twaalf dames in het veld.

Een kort liedje is gauw gezongen

Wellicht komt het doordat het veld wat overvol is maar de derby tegen Kalkinko D6 kan niet slechter beginnen. Het is stil in de zaal en juist nu kunnen we aanmoediging goed gebruiken. Door een niet al te moeilijke maar toch door ons niet te passen service van Kalinko komen ze al snel op ruime voorsprong. En waar we de ruim 10 punten voorsprong vorige week nog in wisten te halen lukt ons dat nu niet. De eerste set gaat dan ook met een schaamtevolle nederlaag van 25-9 naar Kalinko. Daar gaan we maar niet te lang over nadenken.

Maar mooie liedjes duren niet lang 

Tenminste, voor Kalinko dan. Ons nummertje wordt in de tweede set pas opgezet. En hard ook!

We weten Kalinko namelijk al gauw achter ons te laten en waar we in de eerste set de gaten niet konden vinden omdat Kalinko overal leek te zitten, gaat ons dat in de tweede set beter af. De passjes komen wat beter aan en we nemen weer risico in onze aanval, dat blijkt te werken. Met 25-18 winnen we de set.

We’ve got the music in us!

Ik las laatst dat muzici niet met pensioen gaan, zij stoppen pas wanneer ze geen muziek meer in zich hebben. Dat geldt natuurlijk ook voor ons, Dames 3. Misschien komt het door de altijd positieve aanmoediging van topper Vida die nu helaas geblesseerd is, desondanks vanaf de kant haar aanwezigheid laat gelden. Of door onze top invalcoach Jeroen die op de juiste momenten time-outs aanvraagt, wissels inzet en handige tips geeft. We’ve got the music in us en ons liedje is nog niet afgelopen, de derde set eindigt met 25 – 23.

Liever te dik in de kist dan een feestje gemist

Ons motto voor dit jaar. Wij gaan er namelijk een feestje van maken en dat begint bij een tweede overwinning van het seizoen. Waar Kalinko D6 de eerste set nog alle ballen van de grond wist te rapen, zijn ze nu elke keer een stap te laat. De libro doet haar best om overal nog een hand of een vinger tussen te krijgen, maar scoren is er niet meer bij. Bij ons wel. We weten de gekste ballen in de lucht te houden en deze uiteindelijk ook nog te scoren. De laatste set gaat dan ook met een vrij makkelijke overwinning naar ons, het wordt 25-15 en dat betekent 4 puntjes erbij!

Dat moet natuurlijk gevierd worden. Maar, ivm dichte kantinedeuren dit keer vanuit huis.

Bekijk hieronder nog een van de vele (veel te lange) rally’s uit de eerste set: