Één team één taak

Één team één taak = 10 punten

De eerste wedstrijd stond Inter Rijswijk klaar voor een pot tegen dames 4. Dames 4, één team een taak was in credo. Niet voor niets het credo van defensie. En daar hadden we niets voor niets op getraind afgelopen woensdag.

Nadat Paulien even wat extra motivatie kreeg door een geleend shirtje van dames 3. Gingen we van start. De eerste set ging lekker, mooie passes (die defensie zat goed) van Victoria hielpen ons tot mooie aanvallen. Romy knalde ze om de oren bij Inter. Paulien stond lekker die ballen te verdelen en de punten werden slim binnengeharkt. Teamwork.

De tweede set werd het team maximaal gewijzigd door trainer Bram maar dat maakt niets uit. We gingen door waar we gebleven waren, punten scoren. Vida gooide mooie balletjes achter het blok, Leandra scoorde lekker langs de lijnen en Ilja zette haar beast mode aan bij het net.

Maar na een lastige service van Inter maakten we het wel erg spannend. Ook leuk voor publiek, die konden ons lekker opzwepen. De set ging uiteraard naar ons, tandje bij is ons ook niet vreemd.

In de derde set ging Ilja even laten zien hoe je blokt. Monsterblok. De ene na de andere bal werd afgeblokt waarna onze andere midaanval Melissa ook lekker in het spel kwam. Nieuwe spelverdeler maakt niets uit, Juul rende wel en gooide de ballen op positie en die aanval ging lekker verder.

De laatste set ging ook naar het team, kortom. Deel 1 van onze tweedaagse werd succesvol afgesloten. Een etmaal later mogen we naar Zevenhuizen.

Na een korte nacht stonden we allemaal fris en redelijk fruitig op het veld in Zevenhuizen. De tegenstander ZVH dacht ons te intimideren met heftige sfeermuziek, maar we gingen gewoon verder waar we gebleven waren. Het team van ZVH, een significant ander team dan vrijdag, kwam niet in het spel. Wij echter wel. Leandra en Vida zetten de buitenkantpass helemaal dicht, dus de aanval van ZVH kon geen kant op. Pauline speelde de een na de andere fantastische set-up en Juul killde hem vanaf de diagonaal. Maar, waar Ilja gisteren de monstermodus aan had gezet, nam Melissa deze moeiteloos over. Een waar KILLERBLOK. We hebben vaak mogen brullen dat het een KILLERBLOK was! Schorre stemmen komen morgen wel.

Na de eerste set gingen we de tweede set net zo hard door en de derde set deed de coach Bram een verrassend drie-vrouwen wissel. Dat pakte prima uit, Romy scoorde heerlijk aan het net en ook Victoria zette die tegenstander klem.

In de vierde set was het hard werken, maar na een prima service reeks werd ook deze in de tas gestoken naar Den Haag. Een derde plek in de poule, wij zijn trots op ons team en coach!

10 punten in twee dagen.
Eén team met dezelfde taak, winnen!