Nagelbijter tussen Delta DS 6 en Sovicos Dames 4

Vrijdag de 13e, een verlaten hal in Delft. Slechts 2 wedstrijden, beide Sovicos-teams. Dames 3 speelde naast ons. SO-VI-COS klonk door de zaal, onze stemmen als een koor van cheerleaders. Estelle blesseerde zich helaas tijdens de warming-up, en ook deze week moesten we het zonder Lotte doen. Maar ze moedigden ons trouw aan vanaf de bank.

We speelden tegen Delta DS 6, een team dat we vorig jaar ook in de groep hadden. We zagen een paar bekende gezichten aan de overkant en kregen zeker een paar bekende ballen onze kant op tijdens het inslaan. De eerste set merkten we gelijk dat dit geen wedstrijd zou worden zoals vorige week tegen Punch. We hadden moeite met de gaatjes vinden en stonden nog niet echt lekker in het veld. We namen onze tijd om erin te komen en deden ons best om de bal aan de andere kant naar de grond te krijgen. Fleur speelde gelijk in haar eerste wedstrijd in Sovicos tenue, al was het nog met een Kalinko tas, maar dat werd haar vergeven. Uiteindelijk won Delta de eerste set met 25-22.

In de tweede set waren we vastberaden. We waren “out for blood”, volledig gefocust om deze set te winnen. De zwakke plekken in de verdediging van Delta waren besproken tussen de sets door. We begonnen met hernieuwde moed, een frisse wind en nieuwe energie. De korte balletjes in het midden van het veld raakten nog steeds de grond aan de kant van de tegenstander, maar Delta gaf niet op. Bij ons vlogen de ballen ook heen en weer. Onze kant van het veld was niet in ons voordeel – de vloer was glad en veel van ons gleden uit of stonden plotseling vast. Gelukkig weerhield dit ons niet te veel en na een zenuwslopende set konden we het punt opschrijven met een setstand van 17-25. Dit gaf ons gelukkig een klein beetje vertrouwen terug.

De derde set bracht wat rust, wetende dat we in ieder geval 1 punt hadden. We hielden het lang gelijk tegen Delta en zagen de punten oplopen. Helaas had Delta ook als doel om de wedstrijd te winnen en pakten ze gestaag punten terug. Uiteindelijk won Delta de set met 25-22, weer een close-call.

In de wissel vroeg coach Daan ons รฉรฉn ding: “Wie wil er een 5e set spelen?” Natuurlijk antwoordden we allemaal met ‘IK!!’, hoewel het eerst niet goed werd verstaan en we wat mompelden. Maar het kwam allemaal goed. Dus begonnen we de 4e set met bloedlust. We waren vastbesloten om de 4e set te winnen. De frustratie groeide bij Delta met elk punt dat wij binnenhaalden. Dit zorgde voor chaos in hun team, maar ook voor extra wilskracht om te winnen. En wat werd het spannend. Het stond 24-19 voor Delta en toen kwam de ommekeer. Rianne serveerde prachtballen, met ‘pretty girl volleyball’ aan onze kant van het net kwamen we tot 24-24. We lieten ons niet kennen en vochten voor elk punt. Het ging gelijk op tot 26-26, we kregen weer de service, 26-27โ€ฆ en toen het winnende punt van Tina, die de bal heel scherp tussen de spelers en lijnen in wist te werken, 26-28. De ontlading was enorm! Nu nog de 5e set.

Naast ons was Dames 3 klaar, zij hadden hun 5e set gewonnen, nu wij nog! De tegenstander koos natuurlijk voor service bij de toss, maar Daan had een plan. We begonnen aan de niet-gladde kant van het veld om zo stabiel mogelijk te starten. We voelden ons goed, de overwinning was nu te dichtbij om te laten gaan. Weer was de ontlading enorm bij elk punt dat we wonnen. De passjes kwamen waar ze moesten zijn, de setjes waren fantastisch en we wisselden van kant bij een stand van 2-8. Het was zo dichtbij, we konden nu niet verslappen. Delta was duidelijk moe en wij hadden het warm, vooral Natasja dan misschien. Dames 3 stond mee te juichen langs de kant en dit gaf ons nog meer energie. Uiteindelijk wonnen we de set met een prachtige stand van 5-15. Een en al gejuich en feest. Helaas vond Daan het niet tellen dat 5 onder de 10 is als de set maar 15 punten is, maar gelukkig wilde Jans wel het rondje betalen.

Zoveel liefde voor deze meiden, en ook weer duizendmaal dank voor onze trouwe fysio Lotte en assistent Estelle. Hopelijk kunnen ze snel weer tussen de lijnen staan. Ook onze supporters van de avond, bedankt, jullie waren onmisbaar. ๐Ÿโค๏ธ

Ace-teller wedstrijd: 4
Ace-teller seizoen: 20
Plek in klassement: 1
Speler van de week: Fleur