Dames 5 op naar pole position

Door weer en wind kwamen we aan in de fluit in Leidschendam om een potje te spelen tegen Volevo Dames10. Klaar om de frustratie van die regenbui waar we net door heen gefietst zijn om te zetten in een knalwedstrijd. Onze geblesseerde middenspeelster Sanne is er om ons te coachen dus dat belooft veel goeds.

De eerste set

De eerste set pakken we vrij makkelijk. We zaten lekker in ons spel en de tegenstander leek flink te moeten inkomen. Jo-Annecy staat als muurtje te blokken midden aan het net, en toch probeert Volevo het elke keer weer. Opvallend genoeg zakte we een beetje in toen we 20 – 11 voor stonden in deze set. Dit doen we vaker, een bekend gevalletje te graag willen winnen en daardoor opeens gekke dingen doen. We herpakken ons goed en winnen de set 17 – 25.

De tweede set

De tweede set gaat het vrij gelijk op. Er kruipt een beetje chaos in ons spel en we weten het niet altijd af te maken in de rallies. De tegenstander zit er ook lekker in en weten de gaten in ons veld goed te vinden. We zijn gelukkig erg oplettend en schuiven moeiteloos op zodat we ze nu wel dekken. Volevo blijft bij hetzelfde trucje maar wij zitten er nu elke keer achter. Victoria schept alle korte balletjes op en Karen staat als middenspeler alles uit de hoeken te halen. Helaas kwam het net iets te laat en pakt Volevo deze set met 25 – 19.

De derde set

De derde set begint nog een klein beetje chaotisch, ook omdat de scheids een paar keer op gekke momenten fluit (net fouten als de bal er niet in de buurt is? Onzichtbare voetfouten?) Maar we herpakken ons en knallen flink door. Tijdens Debora’s service wordt elke set een time-out aangevraagd en elke keer zonder resultaat want Debora knalt ze gewoon elke keer keihard over dat net. Waar Ilse normaal diagonaal speelt staat ze vanavond te vlammen op de buitenpositie. En zo pakken we de derde set met eindstand 19 – 25. 

Wat gaat het worden?

De laatste set spreken we elkaar nog even de moed in dat we op deze donderdagavond geen 5e set willen spelen dus dat we echt door moeten vlammen. Onze snelle spellie Maura vliegt het veld door en geeft pracht setjes die de rest moeiteloos afmaakt. De trainingen die we besteed hebben aan de 3meter aanval beginnen hun vruchten af te werpen en we knallen ze stuk voor stuk naar de lege hoeken. Ondertussen wordt per ongeluk de bril van Lindy kapot gemept bij het net, maar niks wat een klein beetje tape niet kan repareren en een paar punten later staat ze weer in het veld. De winst komt steeds dichterbij maar ook in deze set laten we het weer even gaan. Het gaat lang gelijk op maar na een paar lange spannende rallies weten we ook deze set binnen te slepen met 22 – 25.

Kortom een prachtige wedstrijd die ons weer nummer 1 maakt in onze poule!