oktober 2019

SPELREGELBEWIJS
De eerste bewijzen druppelen binnen. Nogmaals de aandacht voor het verplichte karakter van dit ‘diploma‘.
Ieder lid wordt geacht dit bewijs te behalen. Dat is echt niet zo moeilijk en je mag de spelregels er bij gebruiken. Er zijn 2 redenen waarom het bestuur dit bewijs belangrijk vindt.
Ten eerste omdat je dan een (nog) beter inzicht krijgt van de geldende spelregels en ten tweede ben je binnen je team beschikbaar als scheidsrechter. Het hangt van de afspraken die je binnen je team maakt of je ook ingezet gaat worden als scheidsrechter.
Kijk voor verdere informatie op de Sovicos-site onder Lidmaatschap en vervolgens naar Iedereen is scheidsrechter.
Je vind er ook instructies over wat te doen als je een wedstrijd moet fluiten.
Waar mogelijk wil Rob wel begeleiden, maar omdat hij zelf ook druk is met allerlei zaken is het in de praktijk misschien handiger om een ervaren teamlid te vragen een oogje in het zeil te houden bij die eerste wedstrijd.

SPELERSWISSEL
Er heerst hier en daar wat verwarring over de spelerswissels. Het leek er op dat deze na een seizoen weer zouden zijn teruggedraaid. Dat is echter niet zo, alleen voor de top van het Nederlandse volleybal zijn ze gewijzigd. Sterker nog de ‘oude‘ regels gelden ook voor de jeugdcompetities waarin onze jeugdteams uitkomen.
Bijv. de basis van een team bestaat uit de spelers 1,2,3,4,5,6. De reserves zijn 7,8.
In de loop van de set wisselt 7 met 1. Speler 1 mag alleen terugkomen op de plek van  speler 7 (en dat zijn dus 2 wissels) .
Nog in dezelfde set mag speler 7 nogmaals voor speler 1 worden gewisseld maar ook voor bijvoorbeeld speler 3. Het totaal aantal wissels blijft gelijk namelijk 6. 

GASTENBALLEN
Het komt voor dat een tegenstander (en heel soms ook een van onze eigen teams) geen inspeelballen bij zich heeft.
Speciaal voor die situaties zijn er zgn. gastenballentassen beschikbaar. Deze liggen tijdens de wedstrijdavonden achter de bar. Daar zijn ze af te halen en moeten ze – uiteraard – weer terug worden gebracht.

KRATTEN
Het is de bedoeling dat lege flesjes in de goede kratten worden opgeborgen. Lege flesjes Eiberbier kunnen worden opgeborgen in de glasbak in de keuken.  

BARBONNEN
Voor de eigen leden mag op de wedstrijdavond  (en trainingsavond) een barbon worden geschreven. Daarop dan graag de naam en het team vermelden. Datzelfde geldt ook voor teams die een barbon willen aanmaken. Zet dan wel even de naam van degene uit het team die de eerste bestelling plaatst op de bon.
Op hun verzoek kunnen tegenstanders ook een bon laten maken. Vraag daarbij dan altijd om een 06-nummer zodat we bij een eventuele vergissing (niet afrekenen) altijd iemand kunnen nabellen.
Overigens geldt voor alle bonnen, dat ze aan het einde van de avond moeten worden afgerekend.

JUBILEUM 70 JAAR
We zijn erg druk met de organisatie. Nog even geduld. Vanaf 1 december kun je je inschrijven voor een – naar onze mening – weer een weergaloos weekend. We hebben van de club een behoorlijk grote zak met euro’s  gekregen om van dit weekend een succes te maken. Daarmee kunnen we het inschrijfgeld zo laag mogelijk  houden zodat de prijs in ieder geval geen argument hoeft te zijn om mee te gaan. Wordt vervolgd!

Anita, Bart, John, Laurien, Rob, Senna, Wibbie, Wendela en Willemijn