mei 2020

SCHEIDSRECHTERS

De cursus uitfluiter (officieel VS3) is van opzet veranderd. Was het tot dit seizoen nog zo dat de aspirant cursist nog driedagen verplicht aanwezig moest zijn, plus een examenwedstrijd fluiten en ook nog een terugkomdag voor de kiezen kreeg; is nu de opzet wezenlijk gewijzigd. Iedere kandidaat krijgt een persoonlijk leertraject aangeboden met workshops en webinars (thuis te volgen dus). Afhankelijk van je kennis, competenties en niveau duurt deze cursus dus (veel) korter dan in de oude opzet. Een aansporing om eindelijk in mijn voetsporen te treden?

LEVERINGSPLICHT

Met de vorming van twee nieuwe topdivisies (dames en heren) zijn er nationaal twee extra poules bijgekomen. Dat betekent voor de arbitrage een extra belasting. Daarom wordt de leveringsplicht aangepast. Voor onze club betekent deze wijziging dat we voor H1 niet langer 24 maar slechts 12 uitfluiterspunten hoeven te leveren. 

Dat lijkt een verlichting, maar daar staat tegenover dat wij voortaan uit eigen gelederen zelf een 2e scheidsrechter bij de heren moeten aanwijzen. Deze 2e scheidsen moeten in het bezit zijn van een licentie van het niveau uitfluiter (VS3, zie boven) of een certificaat module 2e scheidsrechter (of deze volgt). Deze laatste module houdt in dat je één avond een bijscholingscursus volgt waarna je in ieder geval als 2e scheids kunt worden aangewezen. Daar zit nu voor ons de uitdaging. We hebben veel te weinig leden die op basis van deze voorschriften kunnen worden aangewezen. En laten we wel zijn: 2e scheidsrechter zijn is tegenwoordig een veel aangenamer taak dan 1e is mijn ervaring. Dus als je de verkorte bijscholing zou willen volgen om het aanbod van beschikbare 2e scheidsen op peil te brengen, meld je dan bij mij!

BLIJF GEZOND , HOUDT AFSTAND EN BLIJF VOORAL SAAMHORIG.

Rob