Naam: Floris Spitzen
Geboorteplaats: Stade, Duitsland
Omschrijf jezelf in 3 woorden: Sociaal, energiek, positief
Team: Beach
Vrijwilligerstaak: Lid van de beach commissie

Hoe ziet jouw ultieme vakantie eruit?

Naar een zonnig land toe ergens aan de kust, lekker sporten (beach volleybal, zwemmen etc.) overdag, goed eten en avonds wat drinken en feesten.

In welk boek of welke serie zou je willen leven? 

Tom Clancy’s serie, die gaat over een geheime organisatie zoals de CIA terwijl ze op spannende missies gaan. Mij lijkt zo een spannend, druk en interessant leven gaaf om te hebben!

Wat zou je doen met een miljoen? 

Ik zou waarschijnlijk mijn leven grotendeels hetzelfde houden, met als uitzondering vaker langere/exotischere vakanties plannen. Ook al is mijn ultieme vakantie een strand vakantie met veel sport, ik hou er ook van om verschillende landen te ontdekken! Met een miljoen zou ik dit dan ook vaker doen.

Als je een levenslange voorraad kon hebben van wat dan ook, wat zou dat dan zijn? 

Pff, lastig dit! Als eerste kwam iets van alcohol naar boven, maar ik denk dat ik toch voor tortellini ga! Dat is echt mijn comfort food, en het is super snel te maken. Als ik dus echt 1 ding zou kiezen, dan zou dat het worden.

Wat is het vreemdste dat je ooit hebt gegeten? En, was het lekker?

Toen ik samen met mijn familie in Zuid-Afrika was afgelopen april, hebben wij daar Kudu gegeten. Het is een soort van grote antilope, die heel veel te vinden was daar. Het smaakte verrassend lekker, het was bijna als biefstuk! Ik zou het dus zeker opnieuw eten als ik de kans daartoe heb.

Wat is jouw lievelingsplek en wat is daar te vinden? 

Ik ga al meer dan 10 jaar lang naar Oostenrijk op vakantie naar dezelfde plek in de zomer, Villach. Je hebt daar een mooi meer, je kunt er goed wandelen waar ik ook van houd, en je hebt zelfs beachvolleybal velden. Het is dus veel nostalgie, maar het is ook gewoon een enorme leuke plek om vakantie te vieren.

Als je een dier zou kunnen zijn, welk dier zou je dan zijn? 

Ik zou dan kiezen voor een vogel, maar ik heb niks specifieks in mijn hoofd. Ik houd van vliegen, heb een keer skydiven gedaan en denk er zelfs over na om een skydive cursus te volgen! Ik heb dus echt wat met vliegen, en dan is een vogel ideaal hiervoor!

Over volleybal

Hoelang ben je vrijwilliger bij Sovicos?

Ik ben deze zomer begonnen, dus nog maar paar maanden!

Waarom heb je je aangemeld als vrijwilliger?

Ik werd gevraagd om deel te maken van de beach commissie toen het bekend werd dat Jan (mijn voorganger) zich verkiesbaar stelde als voorzitter. En aangezien ik al bijna 4 jaar bij Sovicos beach zit, leek het mij wel leuk om mijn steentje bij te dragen!

Wat hoop je uit je vrijwilligerstaak te halen/wat is je doel?

Te helpen met het groeien van de beach tak, en de zaal kant en de beach kant meer bij elkaar te betrekken!