Heren 1 aan kop na volle winst op VCS

Waar het seizoen vorig jaar nog wisselvallig en met puntenverlies werd begonnen, is daar dit seizoen niks van terug te zien. Na twee wedstrijden staat Heren 1 alleen aan kop in de Promotieklasse C. Zonder puntverlies, mede dankzij de knappe comeback in de derde set afgelopen vrijdag tegen VCS. Lees hieronder het wedstrijdverslag!

De eerste set had Sovicos geen kind aan VCS. De enige reden dat de bezoekers nog aan 16 punten kwamen, was dankzij 3 service-fouten op rij aan Sovicos-zijde. Echter kon VCS hier niet van profiteren en ging de eerste set met 25-16 naar de thuisploeg.

De tweede set leek VCS kansen te ruiken. Tot 11-11 had Sovicos zichtbaar moeite met het snelle spel van de ploeg uit Sassenheim. Maar daar kwam al snel een eind aan toen Martin mocht serveren; met 8 rake sprongservices op rij kwam Sovicos op een riante voorsprong en wordt de set met 25-13 gewonnen.

De verwachting was dat de bezoekers nu wel gebroken zouden zijn en Heren 1 de overwinning binnen kon slepen, maar daar dachten ze duidelijk anders over. VCS sloeg een gat van 5 punten en Sovicos vocht voor ieder punt om weer op gelijke hoogte te komen. Halverwege lukte het om tot 11-12 terug te komen, maar VCS gaf gas: 11-16 en de set leek verloren te gaan. Helemaal toen de bezoekers op setpoint kwamen (22-24), maar de thuisploeg gaf zich nog niet gewonnen en knokte zich terug: 25-25. VCS had geen tijd om hiervan te herstellen en zo gaat ook de derde set naar Sovicos: 27-25.

De vierde set is vaak het meest gevreesd, lukt het nog om 1 set ons niveau te halen? Zit het er nog in? Komt het er wel uit? Maar daar leek Heren 1 vandaag geen last van te hebben. In een vrij gemakkelijke vierde set komt VCS er niet aan te pas en met 25-14 pakt Sovicos Heren 1 de volle winst; 4-0 en vijf punten erbij op de ranglijst. Daarmee stijgt de ploeg van Iwan Banens naar de 1e plek waar Kalinko op de 2e plek volgt met 8 punten uit twee wedstrijden en VOLEVO met 7 punten uit twee wedstrijden.

Komende zaterdag staat er een lastige uitwedstrijd op het programma. In Zoetermeer staat Zovoc Heren 1 – Sovicos Heren 1 op de planning. Lukt het Heren 1 om ongeslagen te blijven?