Heren 1 boekt zwaarbevochten zege op concurrent

Zaterdag 12 februari, 11 weken na de vorige competitiewedstrijd, mocht de gehavende ploeg van Iwan aantreden tegen VollinGo Heren 1. Hij moest het helaas doen zonder libero Pit en passer/loper Gilles dus met 8 spelers werd er zonder verwachtingen afgereisd naar Gouda.

Naast de afwezigheid van Pit en Gilles waren beide spelverdelers, Peter en Olaf, nog niet volledig fit. Daarom werd afgesproken de wedstrijd zonder verwachtingen in te gaan en er samen alles aan te doen om punten mee terug te nemen naar Den Haag. Een hels karwei, maar soms speel je dan juist je beste wedstrijd.

Set 1

Wonder boven wonder kwam dit in de eerste set direct uit. Met hoge servicedruk, van met name Olaf, werd VollinGo onder druk gezet en kon Sovicos het spel maken. Met o.a. Matthijs achterin als libero vielen er weinig ballen op de grond waardoor lange rally’s uiteindelijk werden gewonnen door Sovicos. Dat gaf extra vertrouwen en het harde werken werd dan ook beloond met setwinst: 25-20.

Set 2

Ook de tweede set ging Heren 1 er met vol vertrouwen in. Echter ontbrak de scherpte in het begin, waardoor VollinGo op een kleine voorsprong kwam. Maar al snel was de focus weer terug en werd er alles (maar dan ook echt alles) gegeven om de voorsprong te behouden. En dat lukte. Na wederom lange rally’s was het VollinGo dat met een foutservice de setwinst aan Sovicos schonk: 25-20.

Set 3

Met een heerlijke 2-0 voorsprong lijkt Sovicos even naar adem te willen happen. Na zo’n lange tijd zonder wedstrijden (en het gebrek aan wedstrijdritme) is het behoorlijk aanpoten. Deze adempauze leek voor Sovicos te lang te duren, want voor ze er erg in hadden wist VollinGo een gat van 8 punten te slaan. Deze tegenslag kwam Sovicos niet meer te boven en dus gaat de derde set met 25-17 naar VollinGo.

Set 4

Met een 2-1 voorsprong en nog een vierde set in het vizier is het zaak voor Sovicos om de draad weer op te pakken. VollinGo zal er aan de andere kant alles aan doen om er nog een vijfde set uit te slepen. Het werd echter iets totaal anders, namelijk een uitputtingsslag. Aan beide kanten was de vermoeidheid duidelijk merkbaar, ondanks dat VollinGo veel meer wisselmogelijkheden had. Maar aan wilskracht geen gebrek, want op 24-23 weet Jord er nog een killblock uit te slepen en beslist zo de wedstrijd: 25-23 en 3-1 winst voor Sovicos!

Niet alleen een onverwachte, maar ook een zeer belangrijke winst op de concurrent. Het gat met de nummer 2 wordt hiermee verkleind tot 3 punten. Het lijkt er dus sterk op dat Sovicos alles op de tweede plaats gaat zetten en daarmee een plekje in de derde divisie voor volgend seizoen hoopt te pakken.

Stand van de top-5 op 15 februari

  1. Kalinko 1 (10 – 43)
  2. VollinGo 1 (12 – 37)
  3. SKC 1 (9 – 36)
  4. Sovicos 1 (10 – 34)
  5. Punch 2 (10 – 32)

Op donderdag 17 februari staat alweer de volgende wedstrijd voor Sovicos op het programma. In Sassenheim neemt de ploeg van Iwan het op tegen VCS (9e). Eerder dit seizoen werd de thuiswedstrijd met 4-0 gewonnen. Wat gaat het donderdag worden?

Man of the match: Hessel