Heren 1 dendert door in derde divisie

Met vijf overwinningen uit zeven wedstrijden staat Sovicos Heren 1 op een prachtige 5e plaats, op slechts 5 punten verschil met de nummer 1 Zaanstad. De ploeg waar nota bene eind september nog 4-0 van werd gewonnen. Ook afgelopen vrijdag kwam Sovicos weer als winnaar terug uit Delft.

Het lijkt er dit seizoen in geen enkel opzicht op dat Sovicos Heren 1 vorige seizoenen nog een niveautje lager speelden. Iedereen zag de bui al hangen nadat de allereerste wedstrijd met 4-0 verloren ging (van de huidige nummer 2), maar het team van Iwan Banens pakte al snel de draad weer op en begon wedstrijden overtuigend te winnen. Waar kan dit team gaan eindigen?

Maar eerst nog even terug naar de wedstrijd VVV Delta vs Sovicos. Deze wedstrijd afgelopen vrijdag 11 november (voorafgaand aan het Carnavalsfeestje) zeer vroeg afgewerkt, want om 19:30 uur klok al het eerste fluitsignaal. Ondanks het vroege tijdstip stond iedereen om 19:00 uur klaar in de zaal voor de warming-up. Met de volgende basis begon Sovicos aan de wedstrijd: Hessel (C) en Ernst op de P/L, Michael en Jord op Midden, Bram als SV, Olivier op de Diagonaal en Matthijs startte als libero.

Set 1

Al snel was duidelijk dat Sovicos de betere partij was. De servicedruk was hoog en de aanvallers scoorden en blokkeerden er lustig op los. Sovicos was heer en meester. Alleen de passlinie had het af en toe lastig met de harde diagonale ballen van de dia van Delta. Maar dat leverde geen gevaar op voor de setwinst, want met 20-25 gaat set 1 naar Sovicos.

Set 2

De tweede set heeft de passlinie het nog steeds moeilijk. Verdedigend ziet het er al wel beter uit, maar als de servicedruk wegvalt en de rally’s langer worden, gaat het ineens gelijk op. Beide teams krijgen meerdere setpoints, maar op 27-26 is het de dia van Delta die het beslissende punt binnen slaat via de voet van libero Matthijs. Een punt waarvoor overigens te vroeg werd gefloten, omdat de bal de grond niet raakte. De jonge en onervaren scheidsrechter van dienst deed er echter niks aan en zo ging set 2 met 28-26 naar de thuisploeg.

Set 3

Tijd om de rug te rechten in de derde set. Met duidelijke instructies en enkele wissels gaat de ploeg op jacht naar een 2-1 voorsprong. En die komt er, met veel moeite en een beetje geluk. Dit keer was de scheidsrechter wel bereid mee te werken aan verzoeken en met 22-25 pakt Sovicos een 2-1 voorsprong.

Set 4

Set 4 is er eentje om lang van na te genieten. De hoge servicedruk is weer terug, de passlinie staat weer als een huis en Ernst begint ineens in zijn eentje de dia van Delta te blokkeren. Alles klopt, alles lukt en in recordtempo wordt de winst binnengeharkt: 13-25 en 1-3 voor Sovicos.

Verbeterpunten zijn er altijd, maar deze wedstrijd bewijst dat een brede selectie het gehele seizoen nodig is. Waar Gio nog altijd niet volledig hersteld is van zijn enkelblessure en Olaf en Dyvane afwezig waren, is het roeien met de riemen die we hebben. Bram (Man of the Match) en Olivier hebben uitstekend laten zien dat ze thuishoren op dit niveau en van grote waarde kunnen zijn voor dit team. Chapeau mannen!