Heren 1 pakt dik verdiende winst tijdens SuperFriday in Sporthal Steenwijklaan

Het was weer een ouderwets drukke en gezellige avond in Sporthal Steenwijklaan. Met maar liefst acht thuiswedstrijden was het volle bak en kon het aanwezige publiek genieten van o.a. Dames 1 en Heren 1. Tijdens de ronde van 19:30 uur liet Dames 1 al zien hoe het moest door met 3-1 te winnen van SKC. Om 21:30 uur was het de beurt aan Heren 1, dan zonder verwachtingen de wedstrijd in ging.

Set 1

Al snel leek het erop dat Sovicos de betere ploeg was in het treffen met Zaanstad Heren 3. Maar dat zagen we twee weken geleden tegen Limes ook. Toen bogen de gasten een 21-17 achterstand om en won de wedstrijd uiteindelijk met 4-0. Dit keer liet Sovicos zich niet foppen en hield de voorsprong stevig vast. Vol vertrouwen en met goed spel werd de eerste set met 25-18 gewonnen en is het eerste punt van het seizoen binnen!

Set 2

In de tweede set gaat het meer gelijk op. Zaanstad krijgt meer controle over de pass en kan profiteren van enkele foutjes aan Sovicos-zijde. Sovicos weet de minimale voorsprong echter te behouden en op 25-24 slaat Zaanstad zelf de bal uit wat een 26-24 setstand en een 2-0 voorsprong van Sovicos oplevert.

Set 3

De traditioneel lastige derde set lijkt op geen enkele mogelijke manier invloed te hebben op de mannen van Sovicos. Met een hoge service-druk, sterke aanvallen van o.a. Gio en Hessel en een sterke blokkering loopt Sovicos uit. Met 25-17 gaat set 3 naar de thuisploeg en is de winst binnen.

Set 4

Om het bonuspunt binnen te halen krijgen Bram, Matthijs en Steven het vertrouwen van Iwan Banens. En dat loont zich zeker uit. Zaanstad kruipt op het einde nog even dichtbij, maar Sovicos blijft rustig en wint de vierde set met 25-22.

Wát een prestatie. Na de eerdere 4-0 nederlaag tegen Limes in eigen huis zag het publiek vandaag een sterker en beter spelend Sovicos Heren 1. Iedereen stond sterk te spelen en dat resulteerd dan ook in een dikverdiende 4-0 overwinning. De eerste 5 punten worden bijgeschreven en daarmee stijgt Sovicos Heren 1 naar een zevende plaats.

Volgende week komt Heren 1 niet in actie, maar een week later wel. Dan spelen ze wederom een thuiswedstrijd om 21:30 uur. Dit keer is VCV Heren 2 de tegenstander, de huidige nummer 5 met slechts 1 puntje meer dan Sovicos.