Heren 1 pakt eerste ‘clean sheet’ van het seizoen

Het heeft even geduurd en het moest van ver komen, maar Heren 1 heeft na 4 speelrondes de eerste 4-0 (clean sheet) overwinning te pakken. In Leiden werd de volle buit gepakt tegen SKC Heren 2 en mocht de equipe van Iwan Banens 5 punten bijschrijven.

Set 1

De eerste set begon net als voorgaande wedstrijden wat onwennig. Met Olaf op de spelverdeling, Ernst op de dia, Gio en Gilles op de passer/loper positie, Jord en Michael op het midden en Matthijs als libero werd er druk gezocht naar het juiste tempo en ritme. Ook de afstemming en communicatie zat er nog niet helemaal goed in. Daardoor kon SKC bijblijven en de druk opvoeren. Bij een stand van 19-19 was Sovicos er klaar mee. Het tempo werd opgevoerd en binnen no time stond Heren 1 op 24-19 setpoint. SKC wist vervolgens nog 2 puntjes te pakken, maar met 25-21 gaat de eerste set naar Sovicos.

Set 2

De tweede set beginnen met een wisseling van positie. Ernst begint als passer/loper en Gio verhuist naar de diagonaal. Al direct blijkt dit een goede zet te zijn geweest, want de punten vliegen Sovicos letterlijk om de oren. Vooral Gio was als diagonaal haast niet te stoppen en ook op het midden werden er heel wat ballen ingeknald. Met een stand van 25-14 gaat ook de tweede set naar Sovicos en pakt daarmee een comfortabele 2-0 voorsprong.

Set 3

Voorsprong of niet, de afgelopen wedstrijden leerde het team dat je niet mag verslappen. Dat kwam hen eerder al duur te staan (3-2 verlies tegen SKC en verlies in de laatste set tegen Inter Rijswijk). Daarom was het nu alle hens aan dek. En dat hebben de mannen geweten, want vanaf het begin wordt de druk op SKC opgevoerd. Met Peter op de spelverdeling beuken Gilles en Ernst de balletjes aan de buitenkant gemakkelijk binnen. Halverwege de set stokt de stabiele service-pass echter, maar met een paar wissels weet Sovicos al snel de leiding weer terug te pakken. Met 25-19 gaat ook de derde set naar Heren 1.

Set 4

En dan is het tijd voor de beruchte laatste set. Een set die traditioneel altijd als lastig wordt ervaren. De winst is namelijk al binnen, maar er staan nog een punt op het spel en de tegenstander zal er alles aan doen om dat laatste punt binnen te halen. Met Olaf weer terug op de spelverdeling gaat Sovicos op jacht naar de 4-0 overwinning en daarmee de 5 punten. Dat blijkt echter niet zo makkelijk te gaan als in de vorige sets. De vermoeidheid sluipt erin en de scherpte begint weg te zakken. Het moet van ver komen. Maar liefst 3 matchpoints worden door SKC weggewerkt, voordat een mindere set-up en een daardoor mislukte aanval ervoor zorgt dat Sovicos de set wint met 27-25 en daardoor de 4-0 overwinning pakt.

Met 14 punten uit 4 wedstrijden staat de ploeg van Iwan Banens momenteel op een gedeelde tweede plaats. Deze wordt gedeeld met rivaal Kalinko dat 1 wedstrijd minder heeft gespeeld. Vollingo staat momenteel bovenaan met 18 punten uit 4 wedstrijden. Over 2 weken komt de ploeg uit Gouda op bezoek in Sporthal Steenwijklaan. Maar eerst mag Heren 1 thuis aantreden tegen Kratos ’08 uit Delft. Komende vrijdag om 21:30 uur staat deze wedstrijd op het programma.