Heren 1 pakt koppositie na heerlijke 4-0 winst op VollinGo

Onder toeziend oog van de eigen supporters wist Heren 1 vrijdagavond een zeer belangrijke overwinning te boeken. Tegen VollinGo Heren 1, dat voor de wedstrijd nog bovenaan stond, kwam de ploeg van Iwan geen moment in de problemen en sloeg het op het juiste moment toe: 4-0 (25-21, 25-22, 26-24, 25-18).

Sovicos moest het in deze wedstrijd doen zonder hardhitter Gio vanwege een blessure. Met Hessel en Gilles op de buitenkant, Ernst op de diagonaal, Michael en Jord op het midden, Olaf als spelverdeler en Matthijs als libero werd de jacht op de 5 punten geopend.

1e set

Al voor de wedstrijd was duidelijk merkbaar dat beide teams erop gebrand waren een goede prestatie neer te zetten. Wie de winst pakte, zou sowieso de koppositie overnemen. Echter heeft Sovicos een wedstrijd meer gespeeld dan de tegenstander, dus was het cruciaal om de concurrent geen punten cadeau te geven. Al direct was dit zichtbaar in het spel: de pass-lijn stond goed en de aanval wist veel te scoren, ondanks het sterke blok van de mannen uit Gouda. Na een voorsprong van 18-14 kwam VollinGo nog even terug dankzij een service-serie, maar dankzij de service-serie van Olaf werd de set binnengehaald: 25-21.

2e set

Ook in de tweede set ging Sovicos vrolijk door met punten scoren. VollinGo wist iets meer in te brengen en kwam langzaam beter in hun spel. Echter was het wederom de service die deze set het verschil wist te maken. Met name Jord, Olaf en Hessel hadden een sterke service in huis waar VollinGo eigenlijk geen antwoord op had. Na een 20-21 achterstand rechten we onze rug en werd de set met 25-22 binnengesleept. Een riante 2-0 voorsprong, volledig terecht door het sterke spel van Sovicos.

3e set

Set nummer drie is traditioneel de lastigste. Je kunt de winst binnenslepen, maar de tegenstander kan ook terugkomen in de wedstrijd. Dat laatste leek lange tijd aan de orde. VollinGo pakte de eerste helft van de set steeds een kleine voorsprong. Pas richting de 20 wisten Olaf en Hessel het verschil te maken met hun service. VollinGo kreeg nog 1 setpoint op 24-23, maar deze werd direct weer weggewerkt door de ploeg van Iwan. 2 services van Olaf en een sterk blok zorgden voor de 26-24 en daarmee de 3-0 voorsprong en de winst!

4e set

En dan komt de beruchte vierde set… Tegen Inter Rijswijk en Kratos ’08 ging deze laatste set verloren, ondanks een ruime voorsprong. Dat liet Heren 1 zich echter geen derde keer gebeuren. We zouden hoe dan ook de 4-0 winst en de 5 punten pakken en VollinGo met lege handen naar huis sturen. Er moest echter nog wel eerst gevolleybald worden vanaf 0-0 op het scorebord. Al snel bleek dat de mannen uit Gouda niks meer in te brengen hadden, ze waren gebroken. Waar hun service eerder nog veel punten scoorde, wist zelfs de beste man aan hun kant niet meer te scoren met zijn sprongservice. Gemakkelijk gaat de set dan ook naar Sovicos met 25-18.

Met 23 punten uit 6 wedstrijden staat Sovicos Heren 1 momenteel op de 1e plaats. SKC Heren 1 volgt met 22 punten uit 5 wedstrijden op de tweede plaats en VollinGo zakt naar de derde plaats met 18 punten uit 5 wedstrijden. Nummer vier Kalinko Heren 1 heeft 14 punten, maar kan met drie wedstrijden minder dan Sovicos nog flink stijgen. Volgende week mag Heren 1 wederom thuis aantreden. Om 21:30 uur wacht VCS Heren 1 (nummer 9 van de ranglijst) in de Steenwijklaan.

Man of the match: Hessel