Heren 1 pakt unieke vijf punten in afscheidsduel Niek

Het is Heren 1 als enige van de competitie gelukt om zowel uit als thuis met 4-0 te winnen van VIVES Heren 2. Geen enkele andere tegenstander in de competitie lukte dit. Een unieke prestatie in de afscheidswedstrijd van Niek. Hij vertrekt volgende week met Milou uit Dames 2 naar Nieuw-Zeeland.

De eerste set werd gestart met Martin en Thomas (P/L), Niek en Steven (Mid), Peter (SV), Hessel (Dia) en Matthijs (Libero). Er werd direct een gaatje geslagen van vier punten en deze werd geen enkel moment weggegeven. Tussendoor haperde de pass en de aanval nog hier en daar waardoor VIVES nog gevaarlijk terug in de set kon komen, maar op 24-23 werd er geen fout gemaakt en was de eerste set binnen!

Dan de tweede set, die ging veel beter. VIVES kon geen moment in het spel komen door de hoge service-druk aan Sovicos zijde. Het publiek genoot zichtbaar van het goede samenspel en de set ging met 25-19 naar de ploeg van trainer/coach Iwan.

De derde set was een nog beter exemplaar van de tweede, want wat VIVES ook probeerde, Sovicos was heer en meester en liet niks aan het toeval over. De pass linie stond uitstekend, de service-druk lag hoog en de aanvallers scoorden er op los. Ook Konrad uit Heren 2 mocht zich in deze set laten zien; 25-16 en 3-0 voor Sovicos Heren 1.

Dan de laatste set, het bonuspunt. Psychisch gezien erg lastig, want je hebt de wedstrijd al gewonnen, maar wil die vierde set toch winnen en de tegenstander hoopt nog een puntje van eer mee naar Utrecht te nemen. En dat lijkt ook te gaan gebeuren, want al snel staat VIVES op een 5-1 voorsprong. Maar dat deed de heren van 1 niks, want binnen no time staat het weer gelijk en pakt Sovicos weer de leiding en mag VIVES volgen. Even leek het erop dat er nog een spannende slotfase zou komen, maar boven de 20 geeft Sovicos gas en pakt het ook de vierde set met 25-20.

Een unieke 4-0 overwinning in de afscheidswedstrijd van Niek resulteert nog altijd in de tweede plaats! Doordat de koploper onderuit ging bij Aspasia is het gat met Delta iets geslonken. De huidige ranglijst is als volgt:

  1. VVV Delta H1 met 64 punten uit 16 wedstrijden
  2. Sovicos H1 met 54 punten uit 16 wedstrijden
  3. VCS H1 met 51 punten uit 16 wedstrijden
  4. Aspasia H1 met 43 punten uit 14 wedstrijden
  5. VIVES H2 met 36 punten uit 16 wedstrijden

Voor nu staat er een korte onderbreking van de competitie op het programma. De competitie wordt weer hervat op vrijdag 6 maart wanneer Heren 1 op bezoek gaat bij Inter Rijswijk Heren 4.

Bekijk hieronder de foto’s en video’s van de wedstrijd!