Heren 1 promoveert alsnog naar 3e divisie: “Langverwachte wens die uitkomt”

Na drie seizoenen waarin Heren 1 telkens goed wist te presteren en in de top-2 eindigde, maar telkens buiten de boot viste bij het verdelen van de plekken in de derde divisie, is het Heren 1 tóch gelukt een plekje te bemachtigen in de hoogste regionale divisie. “Zo’n 5 jaar geleden sprak het Bestuur haar wens uit om met Sovicos weer divisieniveau te gaan spelen. Deze langverwachte wens is nu eindelijk uitgekomen”.

Lang leek het erop dat Heren 1 wederom buiten de boot zou vissen als het gaat om het verdelen van de plekken in de hogere regionen. Eerder dit seizoen werd al bekend dat er geen kampioenen gekroond zouden worden en daarmee ook geen directe promotie naar de derde divisie. De tweede plaats in de Promotieklasse mag dan knap worden genoemd, maar veel kansen levert het niet op. Nadat eerder te zien was in de poule-indeling dat de nummer 1, Kalinko, wel een plekje in de 3e divisie kreeg, leek de hoop op promotie al bijna verloren.

Reactie Technische Commissie

Begin vorige week deelde Heren 1 op haar socials zelfs al de nieuwe poule-indeling van de Promotieklasse. Een paar dagen later kwam er toch een hoopvol bericht vanuit de bond. Er bleek een plekje vrij te zijn gekomen in de 3e divisie A-poule! TC: “Aan het einde van het afgelopen seizoen heeft de TC (mede op basis van de resultaten van de afgelopen seizoenen) de bond verzocht om Heren 1 een plek in de 3e divisie toe te wijzen ipv de reguliere plek in de promotieklasse. Afgelopen week zijn we door de Nevobo benaderd dat er in de 3e divisie poule A een plek beschikbaar is gekomen. Vervolgens is er met alle belanghebbenden geschakeld en is dit weekend besloten dat Heren 1 per komend seizoen gaat uitkomen in de 3e divisie. We wensen de heren dan ook veel succes met deze (iets verlate) promotie!”

Reactie trainer/coach Iwan Banens

De keuze is uiteindelijk door het team zelf gemaakt. Trainer/coach Iwan Banens is blij met de uitkomst: “De promotie naar de 3e divisie is een mooie stap voor Sovicos Heren 1 en het resultaat van de inspanningen van de afgelopen jaren. Vanuit de 1e Klasse hebben we weer de weg omhoog gevonden, het plezier teruggebracht en het niveau omhoog gekrikt. Dit is de verdienste van het hele team, dus ook van spelers die net gestopt zijn zoals Gilles Ginter en Peter de Jonge. Voor het nieuwe seizoen zoeken we nog wel wat versterkingen op een aantal posities, maar we hebben er nu al zin in!”

Reactie Rob Strang namens het Bestuur van Sovicos

De wens om met Sovicos weer divisieniveau te spelen bestaat al een aantal jaar: “De afgelopen jaren was het door corona echter steeds net niet. Onze verzoeken aangaande instroom in de 3e divisie werden serieus bekeken door de bond, maar steeds was er geen plek. Tot vorige week: Heren 1 mag het toch gaan proberen hogerop, in de 3e divisie poule A. Niet helemaal ideaal, want deze poule bevat teams uit steden als Amsterdam, Hilversum, Amersfoort en Haarlem, maar desalniettemin toch TOP! Inmiddels zijn de eerste acties ondernomen om aan ons nieuwe aantal uitfluitbeurten te komen. Dat wordt op de korte termijn een uitdaging, maar gaan ervan uit dat dit gaat lukken. Namens het Bestuur van Sovicos wensen we ons hoogste mannenteam alvast heel veel succes tegen al die onbekende teams!”

De poule-indeling van de 3e divisie A ziet er als volgt uit:

 • Spaarnestad Heren 3
 • VV Utrecht Heren 3
 • vv Jonas Heren 1
 • AVV Keistad Heren 2
 • Arie Hollenberg Sloopwerken/De Boemel Heren 1
 • Switch Hooglanderveen Heren 1
 • Gemini S Heren 1
 • Prima Donna Kaas Huizen Heren 3
 • US Heren 2
 • NVC Heren 1
 • Zaanstad Heren 2
 • Sovicos Heren 1

Ben jij een speler op 3e divisie niveau en wil je dit team komen versterken? Vul dan snel het JOIN-formulier in en dan zien we je in augustus!

Ben of ken jij iemand met een eigen bedrijf en zou je dit team komend seizoen willen steunen als teamsponsor? Stuur dan een berichtje naar onze secretaris!

Heren 1 werd tijdens het Eindfeest uitgeroepen tot “Beste teamoutfit van de avond” en vierde dat uitbundig!