Heren 1 recht de rug tegen stug Zovoc

Na het zure verlies tegen Punch vorige week (3-1) kon Iwan vrijdagavond weer beschikken over een vrijwel complete selectie. Michael, Olaf en Peter waren weer van de partij en vanuit Heren 2 werden Bram en Rick toegevoegd aan de wedstrijdselectie. Kortom Heren 1 is er klaar voor om voor eigen publiek weer te gaan shinen!

De eerste set werd begonnen met Olaf als spelverdeler, Ernst op diagonaal, Hessel en Gilles op de passer/loper positie, Michael en Jord op het midden en Pit als startende libero. De verwachte vliegende start kwam er echter niet. Tot 13-13 kon Sovicos prima mee met het niveau van Zovoc, dat duidelijk het spel bepaalde in de eerste set. Maar dan besluit Zovoc de servicedruk op te voeren. Ook gaan veel rally-punten naar de bezoekers uit Zoetermeer waardoor een gat van 5 punten ontstaat. Iwan probeert het tij nog te keren met enkele wissels, maar het mocht niet meer baten. Met 19-25 gaat de eerste set naar Zovoc.

In de tweede set moet er uit een ander vaatje getapt worden om Zovoc onder druk te zetten en zelf het spel te bepalen. Olaf verhuist naar de diagonaal positie, Peter komt in het veld als spelverdeler en Ernst komt op de plek van Gilles op de buitenkant. Matthijs komt in het veld als libero. De eerste paar puntjes gaan nog naar Zovoc, maar plotseling begint de motor te draaien. De passlinie staat goed, de setjes van Peter bereiken de aanvallers uitstekend en maken gretig gebruik van de gaten in het blok van Zovoc. Ook Sovicos staat zelf goed te blokkeren en geeft maar weinig weg. Met 25-19 gaat de set dan ook naar Sovicos en staat het weer 1-1.

De trend uit de tweede set wordt doorgevoerd in de derde set, maar dan nog beter. Er wordt een flinke voorsprong opgebouwd (12 punten) en eigenlijk iedereen staat lekker te spelen. Zovoc haalt alles uit de kast en wisselt vrijwel alles en iedereen en dat blijkt eventjes nog effect te hebben, maar de setwinst komt geen moment in gevaar. Met 25-18 gaat de derde set naar Sovicos en is de wedstrijd volledig omgedraaid: van 0-1 achter naar 2-1 voor.

En dan is het tijd voor de vierde set. Tijd om het af te maken voor Sovicos, of juist voor Zovoc om terug te komen. Het wordt het eerste. Vrijwel de gehele set gaat het gelijk op met steeds 1 a 2 puntjes verschil in het voordeel van Sovicos. Het is stuivertje wisselen geblazen. Maar op het moment dat het er echt toe doet (boven de 20) is het Sovicos dat nog een eindsprintje inzet en via een ace van Ernst (zie video hieronder) op matchpoint komt. Hessel verzilverd vervolgens een cadeautje van Zovoc en besluit zo de vierde set en de wedstrijd: 25-20 en 3-1 winst!

Volgende wedstrijd

Daarmee doet het team van Iwan Banens goede zaken richting de volgende wedstrijd. Deze staat voor komende woensdag gepland om 19:30 uur. In Sporthal Steenwijklaan ontvangen ze de buren uit Rijswijk: Inter Rijswijk Heren 4. Aansluitend om 21:30 uur komt Dames 1 in actie tegen VVV Delta Dames 2.

De stand

Met de vier punten die erbij geschreven kunnen worden staat Sovicos Heren 1 nog altijd op de derde plaats, maar met 2 wedstrijden minder gespeeld dan SKC Heren 1. Het verschil is overbrugbaar: 8 punten, maar dan zal Sovicos de komende weken zo min mogelijk punten moeten gaan laten liggen. In theorie is zelfs plek 1 nog haalbaar, maar daarvoor is het afhankelijk van de resultaten van Kalinko.

Man of the Match: Peter!