Heren 1 ‘vergeet’ punten te pakken in openingswedstrijd derde divisie

Het is Heren 1 vrijdagavond 16 september niet gelukt om de eerste punten te pakken van het nieuwe seizoen. De ploeg van Iwan Banens, dit seizoen na 10 jaar weer terug in de 3e divisie, was er 2 sets erg dichtbij maar verloor met 0-4 van Limes Heren 1.

Set 1

Sovicos Heren 1 begon de wedstrijd fel en gefocust en pakte al snel een kleine voorsprong. Die voorsprong werd uitgebouwd naar 4 punten, maar op 21-17 stokte de aanvalskracht waardoor Limes gemakkelijk terugkwam en de set uiteindelijk met 21-25 naar zich toe trok.

Set 2

In set nummer twee leek Sovicos nog erg van slag, want opnieuw had de ploeg moeite om de bal aan de andere kant op de grond te krijgen. De ervaren mannen van Limes maakten slim gebruik van de ruimtes die aan Sovicos-kant lagen en raakte geen moment uit de problemen. Met 19-25 gaat ook set nummer 2 naar de bezoekers uit De Meern.

Set 3

Om er nog een overwinning uit te slepen moest het in set 3 gaan gebeuren. Verse krachten werden ingebracht en op alle mogelijke manieren werd geprobeerd om Limes te verslaan. Hoewel het zeker niet aan de intentie en inzet lag, was Sovicos gewoon niet goed genoeg om het Limes lastig te maken. Het gebruikelijke niveau was niet daar en de set ging dan ook ruim verloren met 14-25.

Set 4

Kan set vier dan misschien nog een troostpuntje opleveren? Vol goede moed en enkele wissels leek Sovicos net als in set 1 de goede weg in te slaan. Eerder dan verwacht kwam Limes plotseling toch weer terug en leek het af te stevenen op een 0-4 overwinning, maar op 19-23 achter wist Jord (de latere man of the match) er nog een sterke service-serie uit te slepen. Het aanwezige publiek zag Sovicos keihard vechten voor een punt, maar het was net niet genoeg. Met 23-25 wint Limes ook set 4 en dat betekend een 0-4 verlies voor de thuisploeg.

Hoewel Sovicos twee keer dichtbij de setwinst was, weet iedereen dat ze nog veel beter kunnen. Met Dyvane momenteel in de ziekenboeg, Gio half fit en enkele spelers die niet helemaal hun dag hadden zit er nog enorm veel potentie in deze ploeg. We kijken nu al uit naar de return op vrijdag 14 april, maar eerst mogen de mannen zich gaan voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen Zaanstad. Volgende week vrijdag 30 september tijdens SuperFriday om 21:30 uur in Sporthal Steenwijklaan.

Sovicos 1 – Limes 1: 0-4 (21-25, 19-25, 14-25, 23-25)

Man of the Match: Jord