Heren 1 verslaat ook VCV en klimt op de ranglijst naar plaats 6

Het lukte Heren 1 afgelopen vrijdag wederom te winnen in de derde divisie. Tegenover slechts zes spelers van VCV kwam de ploeg van trainer Iwan Banens alleen in de laatste set in de problemen. Met 9 punten uit 3 wedstrijden staat Sovicos Heren 1 op een keurige zesde plaats.

Set 1

Al direct vanaf punt 1 begonnen de mannen scherp aan de wedstrijd. Er werden weinig grote fouten gemaakt en de servicedruk lag hoog. Daardoor konden de bezoekers uit Veenendaal geen enkel moment in hun spel komen en was het al snel klaar. Met 25-14 pakt Sovicos een verdiende 1-0 voorsprong.

Set 2

In de tweede set is het tijd voor wat wissels. Alex Estiven komt erbij in de ploeg en die weet direct de vloer van de tegenstander goed te vinden. VCV was echter niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven en voerde de druk op de passlinie van Sovicos op. Dat gaf het gewenste resultaat waarna Iwan ingreep en Matthijs inwisselde op de libero-positie. Een goede zet, zo bleek later, want Sovicos kwam telkens als winnaar uit de bus na meerdere lange rally’s. Iets moeizamer dan in de eerste set maar uiteindelijk ging de overwinning met 25-16 naar de thuisploeg.

Set 3

Met een riante 2-0 voorsprong begint Sovicos wederom met enkele wijzigingen aan de traditioneel lastige derde set. Echter bleek al snel dat Sovicos vooral serverend veel te machtig was voor VCV. Met 25-14 gaat ook set nummer drie naar Sovicos en daarmee een dik verdiende 3-0 voorsprong.

Set 4

Waar iedereen, inclusief het volop aanwezige publiek, er vanuit ging dat ook set 4 naar Sovicos zou gaan, gebeurde het tegenovergestelde. VCV ging er nog 1 keer vol voor en ineens wist Sovicos niet meer wat het moest doen. Of het de vermoeidheid was of iets anders, met 16-25 gaat de laatste set naar de bezoekers die hiermee een puntje als troost meenemen naar Veenendaal.

Hoewel het einde anders liep dan verwacht, mag Sovicos toch spreken van een prachtige 3-1 overwinning in de derde divisie. Daar had iedereen op voorhand op zeker voor getekend. Vier punten erbij dus en daarmee klimt de ploeg naar een 6e plaats op de ranglijst.

Uitslag Sovicos 1 – VCV 2
3-1 (25-14, 25-16, 25-14, 16-25)

Na de wedstrijd werd Gio als Man of the Match uitgeroepen. In de derde set viel hij uit met een enkelblessure, maar inmiddels gaat het alweer een stuk beter met de sterk spelende diagonaal.

Volgende week vrijdag reist Sovicos Heren 1 naar Koudekerk a/d Rijn waar nummer 5 Aspasia Heren 1 de tegenstander zal zijn. De wedstrijd begint om 21:15 uur in De Ridderhof.