Sterk Heren 1 hakt koploper Kalinko in de pan

Het team van Iwan Banens wist dat het een lastige klus zou worden om het de koploper moeilijk te maken. Er lagen kansen, daar waar Kalinko niet in volle oorlogssterkte kon aantreden. Ook Sovicos moest sterkhouder Jord missen door een coronabesmetting. Desalniettemin wordt er met enorm veel energie en vertrouwen gestart aan de wedstrijd. Tijd voor de Haegsche Derby!

Aan de start: Hessel en Ernst op de passer/loper positie, Eli (Heren 2) en Michael op het midden, Gio op de diagonaal en Olaf als spelverdeler. Libero Matthijs mag als eerste het achterveld gaan verdedigen.En dat doet hij met verve, want waar Kalinko de libero aan Sovicos zijde zocht en vond met de service-pass, had Matthijs hier weinig moeite mee. Olaf kan steeds uit 3 aanvallers kiezen die maar blijven scoren. De gehele set weet Sovicos de druk te houden op Kalinko, dat nog wel weet bij te blijven. Op de beslissende momenten slaat Sovicos toe en met 26-24 wordt de eerste set gewonnen door Sovicos.

Een goed begin is het halve werk, zo luidt het gezegde, en ook vanavond wordt daar bewijs voor geleverd. Een sterk serverende Eli en de oplettende aanvallers aan het net zetten Sovicos al snel op een riante voorsprong. Pit vervangt Matthijs halverwege nog als libero, maar de voorsprong komt geen moment in gevaar. Met 25-18 pakt Sovicos ook de tweede set en gaat het met een 2-0 voorsprong richting de derde set.

In de derde set mag Peter het gaan doen op de spelverdeling. Libero Pit blijft staan en direct vanaf de start is Sovicos wederom scherp aan het net. Diagonaal Gio knalt de ene na de andere bal in. De sterk serverende Hessel en Gio zetten de Kalinko defensie flink onder druk. Kalinko probeert met flink wat wissels het tij te keren maar met Matthijs (Libero) terug in het veld en Gilles op de buitenkant neemt Sovicos het heft in eigen hand en wint ook de derde set: 25-21. Daarmee is de winst alvast binnen!

Dan set nummer vier. Een bonusset waarin een extra bonuspunt verdiend kan worden, maar 4-0 betekend ook bittergarnituur, oftewel de Peter’s Special. Maar dan moet er eerst nog wel gevolleybald en gewonnen worden, want dat lijkt Heren 1 in het begin even te vergeten. Kalinko komt al snel op een ruime voorsprong en is niet van plan deze weg te geven. Aan Sovicos-zijde lijken de aanvallers aan het net niet helemaal scherp meer te zijn. Dan maar op een andere manier, moeten Michael en Olaf gedacht hebben. Met hun serviceseries kantelen ze de tussenstand volledig. Van 18-12 achter naar 23-21 voor. Het eerste matchpoint wordt vervolgens niet verzilverd door Sovicos, maar de side-out wordt keurig afgemaakt door Gio en daarmee is het feest compleet! 4-0 voor Sovicos Heren 1 en daar werd nog lang van nagenoten in de bar…

Man of the Match: Eli!

Als invaller vanuit Heren 2 mocht hij het gaan doen op het midden en hoe! Met sterke services, slimme ballen en een hoog blok was hij een ware plaag voor Kalinko. Chapeau!

Doordat concurrent SKC 1 verloor van laagvlieger Leython DC staat Heren 1 op basis van quotiënt op de tweede plaats. Slechts vier punten verschil is het gat met koploper Kalinko dat ook 14 wedstrijden heeft gespeeld. Volgende week zaterdag gaat Sovicos op bezoek bij Punch in Delft. Om 12:00 uur staat daar de wedstrijd tussen de nummers 5 en 2 op het programma.