Van de nul af

Het is vrijdag de dertiende als Heren 1 alweer de vierde competitiewedstrijd gaat spelen. De eerste drie gingen helaas met 4-0 verloren dus de opdracht voor vandaag was duidelijk: van de nul af komen. In de tweede thuiswedstrijd is Dosko Heren 1 uit Stolkwijk de tegenstander. Een sterk en fanatiek team dat elkaar goed kent en goed op elkaar is ingespeeld. Een geduchte tegenstander dus waar we alles op alles moeten zetten om er een goed resultaat uit te halen. Direct vanaf het eerste punt druk zetten werd de opdracht van coach Vincent Sikkes.

Set 1

In de eerste set starten we met Sander en Tim als passer/lopers, Jesper en Niels op midden, Szymon op diagonaal en Mark startte dit keer als spelverdeler. De libero van dienst is Luuk, die nog geen anderhalve week geleden aansloot bij het eerste. De eerste sideout is voor Sovicos en die wordt direct verzilverd waarna Sander mag gaan serveren. En hoe! Er wordt gelijk een gat geslagen van 5 punten die we lang weten vast te houden. Totdat Dosko het servicekanon inzet en de stand gelijk trekt. We hebben te lang nodig om hiervan te herstellen en plots staat er 22-25 op het scorebord in het voordeel van Dosko. Balen! Op naar de volgende set dan maar.

Set 2

In de tweede set starten we wat stroef, maar weten we al snel het gat te dichten. Er worden mooie punten gescoord, killblocks geproduceerd en de service-druk is aanwezig. Het gaat lang gelijk op, maar Dosko weet langzaam een kleine voorsprong op te bouwen. Een paar momenten van onoplettendheid in de service-pass aan het einde van de set levert Dosko de setwinst op: 19-25 en 0-2 in het voordeel van de gasten.

Set 3

Dan maar in de derde set het tij keren! Matthijs komt erin voor Sander op de passer/loper positie om de verdediging in het achterveld te versterken. En dat lijkt goed te werken! Mark weet zijn aanvallers regelmatig te vinden, hoewel Matthijs af en toe de pipe-aanval even vergeten was en soms nog naar links aan het verplaatsen was. Kwestie van gewoonte als je lange tijd libero bent geweest. Ook in deze set gaat het lang gelijk op, ziet het massaal aanwezige publiek dat Heren 1 voor iedere punt moet vechten en absoluut niks kado krijgt van Dosko. Het is ten slotte nog geen 5 december. Echter komen we ook in deze set net te kort aan het einde. Het lukte deze set niet om de service-druk van de eerste 2 sets te produceren. Met 21-25 heeft Dosko de wedstrijdwinst al binnen en gaan we naar de bonusset.

Set 4

In deze laatste set komt Sander in het veld voor Tim. Ook Govert komt in het veld voor Szymon. Een wat andere opstelling dan normaal gesproken, maar coach Vincent Sikkes heeft er alle vertrouwen in dat het gaat werken. Direct vanaf de start wordt de druk bij Dosko neergelegd. Sovicos is erop gebrand deze vierde set binnen te slepen en eindelijk een punt te pakken. Ook al had er vandaag meer ingezeten, die laatste set gaan we pakken. Het wordt een strijd tussen beide teams die getuigen hiervan niet snel zullen vergeten. Met bloed, zweet en tranen weet Sovicos na een 22-23 achterstand het tij te keren en met een killblock het dikverdiende punt binnensleept: 25-23. Eindelijk van de nul af.

Komende week heeft Heren 1 geen wedstrijd vanwege bekerwedstrijden. Op zaterdag 28 oktober reist Sovicos Heren 1 af naar de Galgenwaard in Utrecht waar VV Utrecht Heren 4 de tegenstander is.