Winst voor Heren 1 in laatste wedstrijd van 2022 na bloedstollende derde set

Op voorhand zou het al een spannende strijd gaan worden tussen Sovicos (nr. 6) en Dosko (nr. 5). De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en Dosko wist eerst deze week nog knap te winnen van Limes (nr. 2). In Stolwijk begon de wedstrijd, overigens zonder DWF vanwege een storing, om 17:30 uur.

Slechte start voor Sovicos

Al direct vanaf het eerste punt was het duidelijk dat Dosko voordeel had van het thuispubliek. Gebonk tegen de muren, lawaai maken tijdens de service van de tegenstander en de bal proberen te vangen als Gio zijn sprongservice wil doen. Niet enorm sportief, maar het hoort er ook een beetje bij. Sovicos zag het als extra motivatie om het publiek met een bek vol tanden te laten staan.

Maar in set 1 lijkt Sovicos nog erg overdonderd. Met name de hoge servicedruk van Dosko bracht Sovicos al snel op een achterstand dat ze niet meer te boven kwamen. Coach Iwan Banens probeerde het tij nog te keren met meerdere wissels, maar het mocht niet meer baten. Met 25-16 gaat de eerste set naar de thuisploeg.

Sterke come-back

In de tweede set weet Sovicos was het te doen staat: de service-series van Dosko zo snel mogelijk stoppen. Met daarbij de blokkering als extra wapen. En wonder boven wonder werkt het. Op de meest bizarre manieren krijgt Sovicos grip op de harde knallen van Dosko en weet het punt volgens te pakken met een killblock. Heerlijk! Geen enkel moment kwam de setwinst in gevaar en zo gaat de tweede set met 25-19 naar Sovicos (1-1).

Bloedstollende derde set

Lange tijd leek het er in de derde set ook op dat de setwinst naar Sovicos zou gaan. De mannen gingen vrolijk verder met tegenhouden van de service en aanvallend werd er op los geslagen. Dosko werd overrompeld. Toch leek er ineens een ommekeer te zijn, want op 19-12 voor Sovicos wist Dosko de geheime trukendoos te openen en terug te komen tot 22-22. Ze kwamen zelfs even op setpoint bij 24-22, maar Sovicos knokte zich terug in de set en na 24-24 was stuivertje wisselen. De setpoints vlogen heen en weer. Het thuispubliek deed er alles aan om Sovicos van een punt af te houden, maar onze mannen hielden het hoofd koel. Op 31-31 was Olaf er klaar mee en serveerde twee punten op rij. 33-31 en een 2-1 voorsprong voor Sovicos! Toen was het thuispubliek wel even stil…

Tegenstander op de knieën

In de vierde en laatste set was Dosko bij lange na niet meer bij machte om er nog een vijfde set uit te slepen. Sovicos liet zien dat het prima in staat was het goede spel door te trekken en de tegenstander geen moment het geloof te geven terug te komen in de wedstrijd. Dat frustreerde de thuisploeg enorm en pakte nog even een gele kaart mee na een uitbarsting waarbij de bal tegen het toch al niet zo hoge plafond bonkte. Terecht. De winst gaat dan ook zeer terecht naar Sovicos dat de vierde set met 25-15 wist te winnen en daarmee 4 punten mee naar Den Haag neemt. Daar werd de overwinning gevierd bij Jord met een heerlijke pasta, bier en een Pubquiz die werd gewonnen door Michael, Jord en Rudy.

De 3-1 overwinning brengt de mannen naar een vierde plaats en gaat zo de winterstop in boven zowel Dosko als Kalinko. Sovicos heeft zelfs nog een wedstrijd tegoed nadat de wedstrijd tegen Inter Rijswijk werd uitgesteld. Deze zal op woensdag 25 januari worden ingehaald.

Stand Derde Divisie B (regio West)

1. Zaanstad Heren 31142
2. Wereldvrede US Heren 31138
3. Limes Heren 11135
4. Sovicos Heren 11031
5. Kalinko Heren 11131
6. Dosko Heren 11130
7. Leython DC Heren 11128
8. Aspasia Heren 11125
9. VCV Heren 21123
10. Inter Rijswijk Heren 3915
11. NOVO Heren 11011
12. VVV Delta Heren 11111