Zwaarbevochten overwinning Heren 1 op Aspasia

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de eerste uitwedstrijd van Heren 1 in de derde divisie. In Koudekerk a/d Rijn was Aspasia de tegenstander. Een gewaagde tegenstander als je kijkt naar de ranglijst (nummer 5 vs nummer 6) en weet Sovicos haar niveau ook in uitwedstrijden te halen? Lees het in dit wedstrijdverslag!

Op voorhand leek het een zware opgave. Iwan kon namelijk niet beschikken over diagonaal Gio en spelverdeler Bram. Olivier mocht daarom zijn basisdebuut gaan maken! Verder stonden Olaf, Hessel, Estiven, Michael, Ernst en Matthijs in de basis.

Set 1

Sovicos begint de eerste set scherp. Met een hoge servicedruk op positie 1 schoot Heren 1 uit te startblokken. Helaas van korte duur, want Aspasia gaf vol tegengas en kwam halverwege de set langszij. Met wissels probeerde Iwan het tij te keren, maar het mocht niet meer baten. De eerste set gaat met 25-19 verloren.

Set 2

Tijd voor revanche in de tweede set. Met duidelijke opdrachten van de coach, een hoge vechtlust en weinig fouten neemt Sovicos wederom een ruime voorsprong. Dit keer is Heren 1 bestand tegen het tegengas dat Aspasia probeert te geven. Op de beslissende momenten komt Sovicos steeds als winnaar uit de bus en wint de set met 25-18. Het staat weer 1-1 in sets.

Set 3

Welk team pakt de voorsprong in deze wedstrijd? Het blijkt wederom Sovicos te zijn. Dyvane en co maken slim gebruik van de handjes in het blok en waar het kan worden de ballen hard op de grond gebeukt. Ook verdedigend heeft libero Rudy samen met de passer/lopers alles onder controle. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht de zijn. Toch weet Aspasia nog even dichtbij te komen, maar het is Sovicos dat het derde setpoint benut en met 25-20 een 2-1 voorsprong pakt.

Set 4

In de vierde set is Sovicos er helemaal klaar voor om met 3-1 te gaan winnen. En daar leek het lang ook te gaan worden. Maar de thuisploeg weet onder luidt gejuich van het publiek het tij te keren. Heren 1 laat het zich overkomen en verliest de vierde set met 25-19. We gaan dus naar een tie break in de vijfde set.

Set 5

Alles of niets. Dat is alles wat we kunnen zeggen voordat Heren 1 aan de vijfde set begint. Keihard vechten, luidt juichen en voor de volle 100% ervoor gaan. En dat werkt. Met veel energie schiet Sovicos wederom uit de startblokken en staat het 4-8 voor bij de kantwissel. Op matchpoint is het Olivier dat de wedstrijd in stijl beslist: een killblock op 14-7 zorgt voor een 3-2 overwinning op Aspasia!

Met 3 overwinningen in 4 wedstrijden staat Sovicos Heren 1 momenteel op een 5e plaats in de Derde Divisie B. Volgende week staat de Haegsche Derby op het programma. In Sporthal Steenwijklaan komt Kalinko Heren 1 op bezoek. Vrijdag 28 oktober om 21:30 uur. Be there!