Is vrijdag de 13e een geluksdag voor Heren 4?

Vrijdag de 13e, voor sommige niet de beste dag om naar buiten te gaan. Wel voor de heren van 4! 
Dit was het 3e seizoen dat er nog geen wedstrijd gewonnen was. Er waren wel her en der setjes gepakt, maar de wedstrijdwinst nog niet.

Onze aanvoerder (Gawein) had allang door dat we in deze wedstrijd punten konden pakken. De vorige wedstrijd tegen dit team was al erg close, maar toen miste we wat ervaring. Nu traden we aan met een aantal kersverse energieke spelers, dus winnen moest hier kunnen!

De 1e set ging lekker. We hadden zeker niet alles, maar er werden weinig fouten gemaakt en er werd goed met elkaar gecommuniceerd. Een 22-18 was dan ook een prima uitslag en de 1e set was binnen.

Dit voelde goed en de nodige wissels werden gemaakt om iedereen zo veel mogelijk speelminuten te geven en mee te komen in het team. De tegenstander had ondertussen door waar ze tegenover stonden en werden wakker. Sovicos H4 stond toch echt keihard onderaan, dus er moest iets veranderen.
De 2e set werd dan ook een stuk spannender, sommige spelers moesten nog een beetje aan elkaar wennen en er werden wat meer fouten dan in de eerste set gemaakt. Uiteindelijk konden we elkaar toch goed vinden om de set te pakken met 25-22.

De 3e set lijkt voor veel Sovicos teams vaak een soort vloek te hebben, we kakken in, worden nonchalant of weten even niet meer hoe en waar we kunnen scoren.
Zo ook bij deze wedstrijd, het liep wat minder, er werden te veel fouten gemaakt en de set ging (op het nippertje) naar de tegenstander.

Dus was de vraag in de 4e set, wat willen we? Goed gebruik maken van onze contributie en een 5-setter spelen, of willen we het nu afmaken en van de 4e, de laatste set maken?

Het antwoord was duidelijk, er moest gewonnen worden. En dat lukte goed, de energie zat erin, de pass kwam aan, de aanval sloeg door en er werd zelfs gedoken om die bal maar van de grond te houden.

En dus hoppa! Een mooi 25-19 was het resultaat en voor H4 kon het feest beginnen! Een eerste overwinning voor Heren 4 in drie jaar!!