Naam: Hessel Raven
Bijnaam: Non existent
Geboorteplaats: Grootebroek
Omschrijf jezelf in 3 woorden: gemotiveerd, vrolijk en hardwerkend
Team: Heren 1

Hoelang speel je al volleybal? en hoelang bij Sovicos?

Ik begon ooit met volleybal op 10-jarige leeftijd bij Simokos en Madjoe en stopte toen ik 17 was. Op 23-jarige leeftijd heb ik volleybal weer opgepakt bij SVU in Amsterdam. Na 3 seizoenen in Amsterdam ben ik overgestapt naar Sovicos waar ik nu bezig ben aan mijn 2de seizoen.

Ben je trainer/coach of allebei – en hoelang al?

Waar ik in het verleden vaker trainer/coach ben geweest van jeugdteams heb ik dat dit seizoen weer opgepakt bij Sovicos.

Welk team train/coach je?

Ik train en Coach Heren 2 en Train Meisjes B1

Wat vind je het leukste aan trainer/coach zijn?

Wat ik leuk vind aan het trainen is de vooruitgang die een individu of team maakt aan de hand van de door jou gegeven tips of oefeningen. Wat, als het goed is, een wisselwerking is. Ik ben ook beter geworden in het trainer/coach vak door de feedback die zij aan mij gegeven hebben. Zo’n wisselwerking is wat het leukt maakt, samen beter worden.

Wat vind je het lastigst aan trainer/coach zijn?

Het lastigste vind ik om een balans te vinden tussen de wensen/ideeën/visie van alle individuen en wat wenselijk is in team belang. Denk hierbij aan het wisselbeleid, de oefenvormen of coaching stijl. De een wil spelen voor de winst, de ander wil de speeltijd zo eerlijk mogelijk verdelen enz. Je gaat nooit aan iedereen zijn wensen voldoen en zult dus ook af en toe spelers teleur moeten stellen. Dat vind ik het moeilijkst.

Waar ben jij het meest trots op?

Dit vind ik een lastige. Het zijn denk ik vooral heel veel kleine dingetjes. Als een tip of aanwijzing ervoor zorgt dat er verbetering plaats vind kan ik daar erg van genieten. Als er in de wedstrijden sprake is van team cohesie, we voor elkaar door het vuur gaan en we met zijn allen een punt binnen slepen, dat is zo mooi.

Wat is de beste les die je hebt geleerd door het maken van een fout?

Koop geen pitchers in de kantine, die zijn omgerekend duurder dan losse biertjes. De les die hieruit geleerd is: koop een biertoren!

Wat is een eigenschap die men nog niet van jou kent? 

Dat ik vaak dit soort interviews heel laat invul!

Wat is het avontuurlijkste dat je ooit hebt gedaan?

Toen ik nog geen vast contract had (lees oneindig vakantie dagen had) ging ik vaak in de zomer en winter in het buitenland werken/chillen. Dit had altijd iets te maken met surfen of snowboarden. Dat waren altijd wel avontuurlijke maanden.

Heb je nog tips voor andere trainers/coaches?

Blijf altijd praten met je team, van elkaar kun je leren. En natuurlijk: zie mijn eerdere tip: koop geen pitchers maar een biertoren in de kantine 😉