Wat te doen bij einde bardienst én keuken

  • 15 minuten voor sluiting (dus om 00.45 uur) laatste ronde drankuitgifte, zodat je op tijd kunt beginnen met afsluiten
  • 30 minuten voor sluitingstijd (dus om 00.30 uur) de frituur in de keuken uit zetten
  • Alle Frituur (2x) uitschakelen en Tosti-apparatuur uitzetten via knop op de verdeelstekker
  • Om 00.30 uur kan al begonnen worden met de schoonmaak werkzaamheden
  • Om 01.00 uur moet alles worden gesloten

Langer doorgaan?

  • 00.30 uur de barploeg vraagt aan de aanwezigen of iemand de verantwoordelijkheid neemt om de bardienst tussen 01.00 uur en 02.00 uur te draaien. Neem geen genoegen met de melding van een groepje of team dat zij er wel voor gaan zorgen. Is er geen belangstelling, dan gaat de hal om 01.00 uur dicht. 
  • Die verantwoordelijkheid houdt in dat er concreet een persoon moet aangeven die taak op zich te nemen. Hij/zij is dan verantwoordelijk voor drankenuitgifte, laatste ronde, afsluiten kassa, aanvullen van de voorraad drank , schoonmaken en afsluiten van de hal inclusief instellen alarm. 
  • Om 02.00 uur moet iedereen de hal verlaten en wordt er afgesloten.

Schoonmaken:

  • Frituur (overtollig vet/spetters met keukenpapier verwijderen)
  • Tosti-apparatuur
  • Werkbladen/aanrecht afnemen
  • Vaatwasser leegruimen, water weg laten lopen (afsluiter lichten en terugplaatsen) en uitschakelen (rechtsboven)
  • Afzuiger uitzetten (d.m.v. lichtschakelaar)
  • Overige lichten uitschakelen

Wat te doen bij einde bardienst

Na de aangekondigde “laatste” ronde:

  • Kassa uitzetten (uiterlijk 00.45 uur). Druk op Kassaterminal, daarna op uitzetten en nogmaals op uitzetten
  • Glazen spoelen, afdrogen en opruimen
  • Een kan heet water in de bak onder de tap gieten (waterkoker staat meestal in de grote kantine)
  • Melk, suiker en roerstaafjes van de bar verwijderen
  • Volle kratten met lege flesjes (GESORTEERD) in fustruimte plaatsen via de lift
  • Voorraadkast in de kleine kantine bijvullen
  • Tafels en Bar schoonmaken
  • Deuren afsluiten
  • Verlichting uitschakelen

Het sluiten van de kantine én de sporthal

Als alle deuren en ramen in het complex gesloten zijn én alle verlichting behalve de noodverlichting (deze blijft branden) is uitgeschakeld en niemand meer in het pand aanwezig is:

  • Sluit de beide tochtdeuren naar de hal
  • Open het alarmkastje
  • Toets de 4 cijfercode (standaard sluitcode) in
  • Bevestig de code met de “A”-toets
  • Als alarm is ingeschakeld, hoor je een pieptoon
  • Binnen 30 seconden moet de voordeur op slot zijn
  • Luister even of de pieptoon stopt, zodat je zeker weet dat het alarm is ingeschakeld

Indien er een fout gemaakt wordt of de 30 seconden worden overschreden bij het sluiten van de kantine, treedt de alarminstallatie automatisch in werking.
Dat is een harde sirene: BEL: 3664423 of b.g.g. 06-79166139 Ed Deelen (de laatste uiterlijk tot 00.00 uur).

Indien er een fout wordt gemaakt of de 30 seconden worden overschreden bij het sluiten van de sporthal, treedt de alarminstallatie automatisch in werking.
Dat is een harde sirene: BEL  Ed Deelen (uiterlijk tot 00.00 uur) of 3664423.

Eventuele vragen kun je stellen aan Vincent Lugtenburg, Firoz Sahanghoekan of Rob Strang