Masseren voor de gezelligheid, Dick doet het al 20 jaar!

This post is also available in: Engels

Hij komt iedere maand over vanuit Alphen aan de Rijn, gepensioneerd en al sinds 20 jaar sportmasseur bij Sovicos. We hebben het over Dick van Wijk! Maar wie is hij eigenlijk? Wat kan hij voor Sovicos-leden betekenen als zeer ervaren masseur en waarom vindt hij dat iedereen het eens zou moeten proberen? Kom erachter in dit interview!

Hoe ben je ooit begonnen als sportmasseur bij Sovicos?

“In 2002, alweer 20 jaar geleden dus, was ik sportmasseur bij een Veteranentoernooi in Den Haag. Ook Sovicos-leden waren daarbij aanwezig en kreeg toen de vraag of ik dat ook bij Sovicos wilde doen tegen een kleine vergoeding. Het sociale aspect was voor mij altijd belangrijker dan geld verdienen en het leek me leuk dus dacht: waarom niet?”

Waren de sportmassages toen populair?

“Jazeker, razend populair! Vaak stonden we zelfs met 2 masseurs (Roland, kwam er later bij) anders redden we het niet. Dat is nu wel anders en dat is erg jammer.”

Waar zou dat aan kunnen liggen?

“Goeie vraag. Voor de corona periode was het nog wel redelijk druk, maar het waren altijd dezelfde mensen. Dat groepje is sindsdien gekrompen en er komen weinig nieuwe leden langs. Misschien doordat leden op maandag of dinsdag trainen en daardoor op woensdag niet kunnen. Wie zal het zeggen?”

Waarom is het zo belangrijk dat leden naar de sportmassages komen?

“Het belangrijkste als volleyballer is om de spieren soepel te houden. Daardoor voorkom je stijfheid waardoor het afvoeren van de afvalstoffen veel beter werkt. Je hoeft dus niet alleen te komen als je ergens last van hebt, maar ook vooral om (spier)blessures te voorkomen.”

Als je nu wel een blessure hebt, kunnen leden dan ook bij jou terecht?

“Ja natuurlijk! Afhankelijk van de blessure kan ik leden goed adviseren wat ze het beste kunnen doen, welke oefeningen kunnen helpen en kunnen ze een traject volgen. Ik kan geen wonderen verrichten en ben zeker geen fysiotherapeut, maar weet wel heel veel en kan iemand altijd doorsturen naar de juiste personen.”

Wat geeft jou voldoening om de sportmassages te blijven doen?

“Het sociale aspect is voor mij het belangrijkste, je hoort en spreekt weer mensen, kom te weten wat er binnen de club speelt en welke successen er zijn geboekt. Het enthousiasme van de mensen die je kent wanneer je hoort dat je gewaardeerd wordt. Iedereen die langskomt vindt het fijn dat ik er weer ben. Daar doe ik het voor en ik hoop dat ik het nog heel lang mag doen!”

Wat zou je tegen al die leden willen zeggen die nog nooit een sportmassage hebben meegemaakt?

“Onderga het eens een keer. Kom langs en ervaar hoe het is om een sportmassage te krijgen en je zal versteld staan van het resultaat. Daarmee voorkom je niet alleen blessures, maar het zijn ook nog eens supergezellige 20 minuten!”

Meer weten? Ga naar sovicos.nl/sportmassage of lees deze deze blog voor meer informatie! De eerstvolgende massageavond is op woensdag 16 november in de grote kantine van Sporthal Steenwijklaan. Roland is dan de man van dienst. Binnenkort ontvang je via e-mail een bericht om je daarvoor aan te melden!