Oud materiaal nieuw leven ingeblazen in Suriname

Oud materiaal weggooien? Zonde! Dat moet ook Firoz van de Materiaalcommissie gedacht hebben, want in het district Nickerie (Suriname) zijn ze maar al te blij met de netten en ballen die wij niet meer gebruiken. We spreken met JeugdTC- & Materiaalcommissielid Firoz Sahangoekhan over zijn contact met trainer Danny Wong A Loi, een goede schoolvriend van hem.

Wanneer ontstond het idee om oude ballen en netten een nieuwe bestemming te geven?

“Zoals ieder jaar aan het einde van het seizoen worden er oude/versleten ballen en netten afgeschreven. Deze moeten dan vervangen worden, maar wat doe je met het afgeschreven materiaal? Ik ben toen op zoek gegaan naar een nieuwe bestemming, want wegooien is natuurlijk zonde.”

Je kwam terecht in Nickerie in Suriname, waarom daar?

“Tijdens mijn zoektocht kwam ik eigenlijk al heel snel uit bij Danny Wong A Loi, een goede schoolvriend van me en tevens speler en trainer van volleybalvereniging Viking uit Suriname. Hij is lid van Vereniging VLOSS (Vereniging Lichamelijke Opvoeding Sport en Spel) en geeft als leerkracht veel sportlessen op school, waaronder ook volleybal. Ik heb hem toen gevraagd of ze onze spullen konden gebruiken. Het district Nickerie is daarnaast ook de plek waar ik ben geboren en waar ik volleybal heb leren spelen. Dat maakt het extra speciaal.”

De spullen zijn vervolgens naar Suriname gestuurd, hoe reageerden ze erop?

“Heel erg blij. Ze moesten nog even wachten tot ze er gebruik van konden maken, want de lockdown ging in, vlak nadat de spullen aan kwamen. Maar sinds vorige maand mogen ze daar weer sporten en konden ze eindelijk weer lekker volleyballen. Ze konden het goed gebruiken, want hun vorige netten bevatten grote scheuren en de ballen waren zo versleten dat ze 0,0 grip hadden. Ik ben erg blij dat wij ze hiermee blij hebben kunnen maken.”

Je kreeg laatst nog een berichtje van Danny, wat stond daarin?

“Beste Firoz, bij deze wil ik jullie, en in het bijzonder volleybalvereniging Sovicos, dank zeggen voor de attributen die jullie aan ons hebben geschonken. De materialen die we hebben ontvangen worden zowel gebruikt door volleybalvereniging Viking als op de scholen. Zowel de vereniging als de school zijn erg blij met de spullen en we blijven Sovicos zeker volgen op de sociale media.”